Najlepšia hokkaido polievka je ozajstný poklad slovenskej kuchyne. Ak hľadáte recept, ako sa varí hokkaido, ste tu správne. Pripravte si s nami podľa originál receptu na skvelú hokkaido polievku (ak chcete aj s jedným k)

Hokkaido polievka

Jednoduchá smotanová hokkaido polievka z tekvice hokkaido je to pravé nielen na jeseň. Vyskúšajte si ju pripraviť podľa receptu od Ženy v meste a doprajte si v kuchyni naozaj skvelé potešenie. Pravá hokkaido polievka z hokaida vám ho prinesie.

 „Hokajdíčko za euríčko,“ vykrikujú často tetky na trhoviskách. Špeciálne teraz na jeseň. Nechajte sa zlákať na výhodnú kúpu a pripravte si hustú hokkaido polievku, ktorá nielen zasýti, ale v chladnejších jesenných dňoch aj dobre zahreje. 

Pôvodom je z Japonska, ale u nás už sa nesmierne udomácnila a bežne ju kúpite aj v našich supermarketoch. Môžete ju pripraviť ako rýchlu večeru pokojne aj počas letných mesiacov. Stáči len tekvica. Vyskúšajte skvelý recept ako sa varí hokkaido polievku aj bez mlieka.

Prečo hokkaido? Obsahuje betakarotén, ktorý funguje ako antioxidant a posilňuje obranyschopnosť organizmu, tiež vitamíny C, B aj E. Má veľa draslíka, no málo sodíka, preto prospieva srdcu.

Priaznivo pôsobí na tráviaci systém, a to aj pri rôznych poruchách žalúdka. Má vysoký obsah vlákniny, chráni nás pred zápchou, čím je zároveň výbornou prevenciou rakoviny hrubého čreva. Odporúča sa aj diabetikom. Dodá energiu, vitalizuje. Pokojne si tento recept aj odložte, určite sa vám bude hodiť a polievka vám bude chutiť.  Alebo vyskúšajte aj Hokkaido polievku so zázvorom

Pravá hokkaido polievka - Ingrediencie

  • 1 menšia tekvicu hokkaido,
  • 2 – 3 lyžice oleja,
  • bujón alebo domáci zeleninový vývar,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 balenie smotany na šľahanie,
  • 2 – 3 rožky (môžu byť aj dvojdňové),
  • trochu masla,
  • na dochutenie: soľ, vegetu, korenie (každý, podľa svojej chuti),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na hokkaido polievku

  1. Hokkaido dobre umyjeme pod vlažnou tečúcou vodou a nakrájame ho na kocky (bez zrniečok). Vždy krájame aj s vrchnou šupou. Niekedy je veľmi tvrdá a krája sa ťažko, ale nedajte sa tým odradiť. Pri varení úplne zmäkne už za 20 – 30 minút.


     
  2. V hrnci necháme zohriať olej, nasype tam pokrájané hokkaido a krátko orestujeme. Následne zalejeme vodou s bujónom alebo vývarom – no ak doma nič také nemáme, stačí použiť len čistú vodu a pridať vegetu. Zalejeme zhruba 1 cm nad kúskami tekvice.


     
  3. Pridáme trošku korenia, soľ, rozpučený cesnak a necháme zakryté variť, až kým tekvica nezmäkne tak, že ju vieme ľahko krájať varechou. Potom všetko rozmixujeme a nakoniec pridáme smotanu na šľahanie. Necháme zovrieť a odstavíme.


     
  4. Suché rožky (bagetu alebo biele žemle) pokrájame na malé kocky. A opečieme na masle. Aby sa nepripálili, pečieme pomalšie. Hokkaido polievku podávame s opečeným pečivom. Alebo kto chce, môže si navrch urobiť čiapočku z kyslej smotany.

Dobrú chuť. Takýto je výsledok. 😍 👌Vyskúšajte aj recept na najrýchlejšiu šošovicovú polievku