Pravá Hokkaido polievka, originál recept. Smotanová polievka z tekvice hokkaido je to pravé na jeseň.

Vyskúšajte si ju pripraviť podľa receptu portálu Ženy v meste a doprajte si v kuchyne naozaj skvelé potešenie. Pravá Hokkaido polievka je naozaj to pravé.

Pravá Hokkaido polievka - fotorecept kliknite

 „Hokajdíčko za euríčko,“ vykrikujú často tetky na trhoviskách. Nechajte sa zlákať na výhodnú kúpu a pripravte si hustú hokkaido polievku, ktorá nielen zasýti, ale v chladnejších jesenných dňoch aj dobre zahreje.

Môžete ju pripraviť ako rýchlu večeru pokojne aj počas letných mesiacov. Stáči len tekvica.

Vyskúšajte skvelý recept na pravú hokkaido polievku z kuchyne portálu Ženy v meste. Pokojne si tento recept aj odložte, určite sa vám bude hodiť a polievka vám bude chutiť.  🎃

Vyskúšajte aj recept na super rýchlu hráškovú polievku

 

Prečo hokkaido?

Obsahuje betakarotén, ktorý funguje ako antioxidant a posilňuje obranyschopnosť organizmu, tiež vitamíny C, B aj E. Má veľa draslíka, no málo sodíka, preto prospieva srdcu.

Priaznivo pôsobí na tráviaci systém, a to aj pri rôznych poruchách žalúdka. Má vysoký obsah vlákniny, chráni nás pred zápchou, čím je zároveň výbornou prevenciou rakoviny hrubého čreva. Odporúča sa aj diabetikom. Dodá energiu, vitalizuje.

 

Pravá hokkaido polievka - Ingrediencie

  • 1 menšiu tekvicu hokkaido
  • 2 – 3 lyžice oleja
  • bujón alebo domáci zeleninový vývar
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 2 – 3 rožky (môžu byť aj dvojdňové)
  • trochu masla
  • na dochutenie soľ, vegetu, korenie (každý podľa svojej chuti)

 

Pravá Hokkaido polievka, originál recept. Foto - Monika Bothová

Pravá Hokkaido polievka - postup receptu

  1. Hokkaido dobre umyjeme pod vlažnou tečúcou vodou a nakrájame ho na kocky (bez zrniečok). Vždy krájame aj s vrchnou šupou. Niekedy je veľmi tvrdá a krája sa ťažko, ale nedajte sa tým odradiť. Pri varení úplne zmäkne už za 20 – 30 minút.
  2. V hrnci necháme zohriať olej, nasype tam hokkaido a krátko orestujeme. Následne zalejeme vodou s bujónom alebo vývarom – no ak doma nič také nemáme, stačí použiť len čistú vodu a pridať vegetu. Zalejeme zhruba 1 cm nad kúskami tekvice.
  3. Pridáme trošku korenia, soľ, rozpučený cesnak a necháme zakryté variť, až kým tekvica nezmäkne tak, že ju vieme ľahko krájať varechou. Potom všetko rozmixujeme a nakoniec pridáme smotanu. Necháme zovrieť a odstavíme.
  4. Suché rožky (bagetu alebo biele žemle) pokrájame na malé kocky. A opečieme na masle. Aby sa nepripálili, pečieme pomalšie. Hokkaido polievku podávame s opečenými rožkami. Alebo kto chce, môže si navrch urobiť čiapočku z kyslej smotany.

 

Dobrú chuť. 😍 👌

Vyskúšajte aj recept na najrýchlejšiu šošovicovú polievku