Pravá Hokkaido polievka, originál recept. Smotanová polievka z tekvice hokkaido je to pravé na jeseň. Vyskúšajte si ju pripraviť podľa receptu portálu Ženy v meste a doprajte si v kuchyne naozaj skvelé potešenie. Pravá Hokkaido polievka je naozaj to pravé.

Pravá Hokkaido polievka - fotorecept kliknite

 „Hokajdíčko za euríčko,“ vykrikujú často tetky na trhoviskách. Nechajte sa zlákať na výhodnú kúpu a pripravte si hustú hokkaido polievku, ktorá nielen zasýti, ale v chladnejších jesenných dňoch aj dobre zahreje.

Môžete ju pripraviť ako rýchlu večeru pokojne aj počas letných mesiacov. Stáči len tekvica.

Vyskúšajte skvelý recept na pravú hokkaido polievku z kuchyne portálu Ženy v meste. Pokojne si tento recept aj odložte, určite sa vám bude hodiť a polievka vám bude chutiť.  🎃

 

Pravá hokkaido polievka

Najlepšia hokkaido polievka

Tekvica hokkaido recepty

Pečená tekvica hokkaido

Hokkaido ako priloha

Hokkaido polievka so zázvorom

 

Vyskúšajte aj recept na super rýchlu hráškovú polievku

 

 

Prečo hokkaido?

Obsahuje betakarotén, ktorý funguje ako antioxidant a posilňuje obranyschopnosť organizmu, tiež vitamíny C, B aj E. Má veľa draslíka, no málo sodíka, preto prospieva srdcu.

Priaznivo pôsobí na tráviaci systém, a to aj pri rôznych poruchách žalúdka. Má vysoký obsah vlákniny, chráni nás pred zápchou, čím je zároveň výbornou prevenciou rakoviny hrubého čreva. Odporúča sa aj diabetikom. Dodá energiu, vitalizuje.

 

Pravá hokkaido polievka - Ingrediencie

  • 1 menšiu tekvicu hokkaido
  • 2 – 3 lyžice oleja
  • bujón alebo domáci zeleninový vývar
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 2 – 3 rožky (môžu byť aj dvojdňové)
  • trochu masla
  • na dochutenie soľ, vegetu, korenie (každý podľa svojej chuti)

 

 

Pravá Hokkaido polievka, originál recept. Foto - Monika Bothová

Pravá Hokkaido polievka - postup receptu

  1. Hokkaido dobre umyjeme pod vlažnou tečúcou vodou a nakrájame ho na kocky (bez zrniečok). Vždy krájame aj s vrchnou šupou. Niekedy je veľmi tvrdá a krája sa ťažko, ale nedajte sa tým odradiť. Pri varení úplne zmäkne už za 20 – 30 minút.
  2. V hrnci necháme zohriať olej, nasype tam hokkaido a krátko orestujeme. Následne zalejeme vodou s bujónom alebo vývarom – no ak doma nič také nemáme, stačí použiť len čistú vodu a pridať vegetu. Zalejeme zhruba 1 cm nad kúskami tekvice.
  3. Pridáme trošku korenia, soľ, rozpučený cesnak a necháme zakryté variť, až kým tekvica nezmäkne tak, že ju vieme ľahko krájať varechou. Potom všetko rozmixujeme a nakoniec pridáme smotanu. Necháme zovrieť a odstavíme.
  4. Suché rožky (bagetu alebo biele žemle) pokrájame na malé kocky. A opečieme na masle. Aby sa nepripálili, pečieme pomalšie. Hokkaido polievku podávame s opečenými rožkami. Alebo kto chce, môže si navrch urobiť čiapočku z kyslej smotany.

Dobrú chuť. 😍 👌

Vyskúšajte aj recept na najrýchlejšiu šošovicovú polievku