Pravá Hokaido polievka. „Hokajdíčko za euríčko,“ vykrikujú v týchto dňoch tetky na trhoviskách. Nechajte sa zlákať na výhodnú kúpu a pripravte si hustú hokaido polievku, ktorá nielen zasýti, ale v chladnejších jesenných dňoch aj dobre zahreje. Môžete ju pripraviť ako rýchlu večeru.

Recept pravá Hokaido polievka - fotorecept kliknite

Vyskúšajte skvelý recept na pravú hokaido polievku z kuchyne portálu Ženy v meste, určite vám bude chutiť.

Vyskúšajte aj recept na super rýchlu hráškovú polievku

 

 

 

Recept pravá Hokaido polievka Ingrediencie

  •      - 1 menšiu tekvicu hokaido
  •       - 2 – 3 lyžice oleja
  •       - bujón alebo domáci zeleninový vývar
  •       - 3 strúčiky cesnaku
  •       - 1 smotanu na šľahanie
  •        - 2 – 3 rožky (môžu byť aj dvojdňové)
  •        - trochu masla
  •        - na dochutenie soľ, vegetu, korenie (každý podľa svojej chuti)

 

 

Recept pravá Hokaido polievka - Postup:

  1. Hokaido dobre umyjeme pod vlažnou tečúcou vodou a nakrájame ho na kocky (bez zrniečok). Vždy krájame aj s vrchnou šupou. Niekedy je veľmi tvrdá a krája sa ťažko, ale nedajte sa tým odradiť. Pri varení úplne zmäkne už za 20 – 30 minút.
     
  2. V hrnci necháme zohriať olej, nasype tam hokaido a krátko orestujeme. Následne zalejeme vodou s bujónom alebo vývarom – no ak doma nič také nemáme, stačí použiť len čistú vodu a pridať vegetu. Zalejeme zhruba 1 cm nad kúskami tekvice.

 

 

Recept pravá Hokaido polievka - Postup:

3. Pridáme trošku korenia, soľ, rozpučený cesnak a necháme zakryté variť, až kým tekvica nezmäkne tak, že ju vieme ľahko krájať varechou. Potom všetko rozmixujeme a nakoniec pridáme smotanu. Necháme zovrieť a odstavíme.

4. Suché rožky (bagetu alebo biele žemle) pokrájame na malé kocky. A opečieme na masle. Aby sa nepripálili, pečieme pomalšie. Hokaido polievku podávame s opečenými rožkami. Alebo kto chce, môže si navrch urobiť čiapočku z kyslej smotany.

 

 

Prečo hokaido?

Obsahuje betakarotén, ktorý funguje ako antioxidant a posilňuje obranyschopnosť organizmu, tiež vitamíny C, B aj E. Má veľa draslíka, no málo sodíka, preto prospieva srdcu.

Priaznivo pôsobí na tráviaci systém, a to aj pri rôznych poruchách žalúdka. Má vysoký obsah vlákniny, chráni nás pred zápchou, čím je zároveň výbornou prevenciou rakoviny hrubého čreva. Odporúča sa aj diabetikom. Dodá energiu, vitalizuje.

Dobrú chuť. 😍 👌

Vyskúšajte aj recept na najrýchlejšiu šošovicovú polievku

Ďakujeme, že ste článok dočítali až do konca. V tejto chvíli už pripravujeme ďalší.