Výborná pečená tekvica Hokkaido chutí úžasne. Je aj plná zdravia. Inšpirujte sa originál receptom z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Tekvica Hokkaido už na prvý pohľad láka svojou krásnou oranžovou farbou. Skrášľuje nielen naše príbytky, ale je skutočným pokladom pre naše zdravie.

Výborná pečená tekvica Hokkaido - fotorecept kliknite

Tekvica Hokkaido je plná živín a vitamínov. Napomáha pri liečbe vysokého krvného tlaku, odvodňuje, podporuje trávenie, poradí si aj s cholesterolom. Pripravte teda svojej rodine výbornú pečenú tekvicu Hokkaido podľa originál receptu kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrú zdravú chuť želáme.

Výborná pečená tekvica Hokkaido. Niečo rýchle a zdravé na obed či večeru? Nech sa páči. Originál recept na fantastickú pečenú tekvicu Hokkaido s cesnakom sa rozhodne oplatí vyskúšať. Chutilo vám? Napíšte nám. Budeme veľmi radi.

Ďakujeme za vašu dôveru. Veľmi si to vážime.

Veľmi žiadaný recept pravá Hokkaido polievka - originálna chuť

 

Fantastická pečená tekvica Hokkaido s cesnakovým olejom

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 3-4

 

 

 

Výborná pečená tekvica Hokkaido - ingrediencie                                           

  • 1 ks tekvica Hokkaido
  • na dochutenie: olivový olej, cesnak (podľa chuti), soľ, mleté  čierne korenie (nemusí byť), čerstvé bylinky (podľa chuti)

 

Výborná pečená tekvica Hokkaido. Foto - Nela

 

Výborná pečená tekvica Hokkaido - postup receptu       

  1. Najprv tekvicu Hokkaido dôkladne umyjeme. Tekvicu nelúpeme. Aj keď je šupka príliš tvrdá a potrebujeme ostrý nôž, pečením krásne zmäkne. Práve v šupke je najviac vitamínov a živín. Tekvicu Hokkaido zbavíme dužiny a nakrájame na mesiačiky.
  2. Pripravíme si cesnakový olej. Cesnak (podľa chuti - cca 3 strúčiky) roztlačíme alebo nakrájame nadrobno. Cesnak pridáme k olivovému oleju (množstvo záleží od veľkosti tekvice cca 4 pol. lyžice). Premiešame a necháme postáť, uvoľní sa chuť.
  3. Plech alebo pekáč vystelieme papierom na pečenie (alobalom). Uľahčí nám to čistenie. Na plech rozložíme nakrájanú tekvicu Hokkaido, rovnomerne ju potrieme cesnakovým olejom, ktorý sme ešte dochutili soľou, čiernym korením, bylinkami.
  4. Ochutenú tekvicu pečieme pri teplote 200 oC cca 20 minút. Pečená tekvica Hokkaido je výbornou prílohou k mäsu, rybám, ale výborne ladí aj s ďalšou obľúbenou zeleninou. Jej príprava je rýchla a nenáročná a tá úžasná chuť vás milo prekvapí. 

Tip na záver: Pri čistení tekvice Hokkaido striedku s jadierkami rozhodne nevyhadzujte. Pripravte si z nej úžasný zeleninový vývar, ktorý vám bude pripomínať mäsový. Je veľmi chutný, ľahký a výživný. Kliknite na recept nižšie.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na vývar z dužiny tekvice, patizónu či cukety