Tradičný Oblíž prst, recept overená klasika z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si s nami tradičný zákusok, ktorý sa určite nestratí pri nijakej oslave.

Oblíž prst, fotorecept overený - kliknite

Oblíž prst - vynikajúci zákusok vhodný pre všetkých milovníkov sladkého. Cukrom sa na ňom nešetrí… ale dobre si osladiť život nie je nikdy zlé!

Vyskúšajte túto krémovú klasiku aj Vy. Oblíž prst je lahodným koláčikom, ktorý si nájde priaznivcov na každej oslave.

Máme pre vás aj recept na najlepšiu domácu krtkovu tortu

 

 

Zákusok Oblíž prst - ingrediencie

Cesto:

  • 5 vajec,
  • ½ hrnčeka hladkej múky,
  • ½ hrnčeka práškového cukru,
  • ½ hrnčeka vody,
  • 2 polievkové lyžice kakaa,
  • ½ balenia prášku do pečiva,
  • štipka soli,

Žĺtková vrstva:

  • 1 hrnček mlieka,
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky,
  • 5 žĺtkov,
  • 250 gramov masla,
  • 1 hrnček práškového cukru,

Bielková vrstva:

  • 5 vaječných bielok,
  • 1 hrnček práškového cukru,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
Za chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Oblíž prst, recept overená klasika. Foto - Jaja

Tradičný recept na Oblíž prst, postup

  1. Vajcia si rozdelíme do dvoch misiek - do jednej pôjdu žĺtka a do druhej bielka. Do misky so žĺtkami pridáme cukor a spolu ich vyšľaháme. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a vodu.
  2. Keď máme túto zmes poriadne premiešanú, vyšľaháme si bielka so štipkou soli v druhej miske a tú opatrne premiešame so žĺtkovou zmesou.
  3. Cesto dáme do predhriatej rúry a pečieme približne 20 minút na 180 stupňoch. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  4. Mlieko, žĺtky a múku si rozmixujeme alebo poriadne premiešame. Takto dáme zmes variť na miernom ohreve, kým nezhustne - treba si na to chvíľku počkať a stále miešať. Po zhustnutí necháme krém za občasného premiešania vychladnúť.
  5. Zmäknuté maslo premiešame s hrnčekom cukru. Pridáme vychladnutú žĺtkovú zmes a vyšľaháme do hladkého krému. Krém rovnomerne nanesieme na cesto.
  6. Z bielok a práškového cukru vyšľaháme nad parou hustý krém. Tým natrieme rovnomernú, tretiu vrstvu nášho Oblíž prst koláča.
  7. Koláč rovnomerne posypeme nastrúhanou čokoládou a odložíme aspoň na niekoľko hodín do chladničky.

Hotovo!

Vyskúšajte aj original recept na dokonalú domácu marlenku