Najlepšia domáca krtkova torta, recept originál z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte si s nami pripraviť výbornú domácu pochúťku.

Domáca krtkova torta - fotorecept kliknite

Krtkova torta je top! Možno aj pre to o nej vzniklo na internete toľko vtipov. 😀

Túto fajnú tortičku je možné spraviť si komplet doma i bez zakúpenia známeho polotovaru.

A nie je to ani náročné. Odporúčam krkovu tortu vyskúšať!

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší metrový koláč, originál recept. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu.

 

🛒 [OBJAVTE najoceňovanejší román súčasnosti - Ženy v meste ODPORÚČAJÚ, kliknite si tu]

 

 

Výborná domáca krtkova torta - ingrediencie

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 125 gramov kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • ½ decilitra mlieka
  • 125 gramov masla
  • 150 gramov polohrubej múky
  • 50 gramov kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Plnka:

  • 3 banány
  • 250 gramov mascarpone
  • 250 gramov jemného tvarohu
  • 250 mililitrov šľahačkovej smotany
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 50 gramov čokolády na varenie

 

 

Výborná domáca krtkova torta. Foto - Jaja

 

Domáca krtkova torta - postup receptu

  1. Zmiešame suché ingrediencie do korpusu: múku, kakao a prášok do pečiva.
  2. Bielka, štipku soli a polovicu cukru vyšľaháme do tuhého snehu.
  3. V inej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s druhou polovicou cukru. Pri šľahaní postupne pridávame žĺtka, vlažné mlieko a zmes suchých ingrediencií. Nakoniec opatrne pridávame sneh z bielok.
  4. Na okrúhlu formu dáme papier na pečenie a na to nami vytvorené cesto. Zmes pečieme pri teplote 180 stupňov približne pol hodinu. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť.
  5. Kým nám chladne korpus, môžeme si spraviť plnku. Do misy dáme vanilkový cukor, šľahačkovú smotanu a mascarpone a vyšľaháme ich do tuhého krému. Nakoniec primiešame do zmesi tvaroh s nastrúhanou čokoládou na varenie.
  6. Korpus okrem okrajov vydlabeme do hĺbky približne dvoch centimetrov, vydlabané cesto si odložíme nabok. Ošúpané banány prekrojíme po dĺžke a ukladáme nahusto na vydlabané dno korpusu tak, aby sme ho celé zaplnili.
  7. Na takto pripravený korpus dáme krém, z ktorého spravíme kopček. Celý vrch pokryjeme vydlabaným korpusom a trochu zatlačíme, aby držal tvar. Krtkovu tortu dáme ešte aspoň na hodinku odležať do chladničky.

Dobrú chuť! ❤️

 

 

Tradičný recept vynikajúci medový krémeš zo špaldovej múky