Najlepšia zamatová roláda je tá bez bez múky. Vyskúšať fotorecept originál na prípravu zamatovej rolády portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Prajeme vám sladké maškrtenie.

Zamatová roláda

Najlepšia zamatová roláda bez múky. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila fotorecept originál. Podrobný recept na fantastickú roládu sa oplatí vyskúšať. Naša zamatová roláda je mäkučká, vynikajúcej chuti po vanilke a čokoláde. Inšpirujte sa.

Famózna čokoládovo-vanilková roláda, nazývaná aj zamatová roláda. Pôžitok pre maškrtné jazýčky. Vyskúšajte najlepšiu zamatovú roládu bez múky. Sladké maškrtenie so značkou Ženy v meste.

Najlepšia zamatová roláda, originál recept

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 10 minút
  • Počet kusov: 1 roláda (18 ks)

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na koláče. Nielen tradičné, ale aj  fit, pečené aj nepečené, torty a zákusky. Stačí si iba vybrať.

Nech sa páči koláče, zákusky, torty.Recept na výbornú roládu perníková roláda so slivkovým lekvárom. A tu je piškótová roláda s banánom. Tu je aj rokmi overený recept na vianočnú griláž.

Ingrediencie na fantastickú zamatovú roládu

  • na kakaové roládové cesto:
  • 6 ks väčších vajec,
  • 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru,
  • 3 polievkové lyžice kakaa,
  • štipka soli,
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny,
  • kakaová a vanilková plnka: 
  • 500 ml mlieka,
  • 2 ks Zlatý klas,
  • 1 ks vajce,
  • 250 g maslo,
  • 1 ks vanilínový cukor (vanilková plnka),
  • 3-5 polievkových lyžíc práškového cukru podľa chuti (kakaová plnka),
  • 2 polievkové lyžice kakaa (kakaová plnka),
  • čokoládová poleva:
  • 100 g čokolády (najlepšie min. 52%),
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja (masla),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu zamatovej rolády

  1. Bielky si vyšľaháme so štipkou soli dotuha, postupne zašľaháme cukor. Potom postupne pridávame aj žĺtky, ktoré tiež zašľaháme.


     
  2. Nakoniec opatrne primiešame preosiate kakao so sódou bikarbónou. Plech (veľkosť 40x30 cm) vystelieme papierom na pečenie.


     
  3. Plech na pečenie môžeme dôkladne vymastiť tukom a vysypať múkou. Kakaové cesto bez múky rozotrieme stierkou na celý plech.


     
  4. Bezlepkové cesto pečieme pri teplote 200 oC 10 minút. Potom ho vrchnou upečenou časťou položíme na vlhkú kuchynskú utierku.


     
  5. Potom odstránime papier na pečenie a ešte teplé roládové cesto zrolujeme spolu s mokrou kuchynskou utierkou. Necháme postáť.


     
  6. Dáme si variť 2/3 mlieka. Do zvyšného mlieka rozmiešame Zlaté klasy a vajce, ktoré vlejeme k horúcemu mlieku a uvaríme krém.


     
  7. Odstavíme, keď chladne, premiešavame, aby sa nevytvorila kôrka. Do vlažného pridáme zmäknuté maslo, vyšľaháme na krém.


     
  8. Krém rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme vanilkový cukor, do druhej kakao a práškový cukor. Štyri lyžice kakaovej si odložíme.


     
  9. Roládové kakaové cesto bez múky rozvinieme a navrstvíme prvú náplň. Ja som zvolila vanilkovú. Plnku rozotrieme na celý plát.


     
  10. Keďže ja som dala prvú vrstvu vanilkovú, nasleduje kakaová. V recepte to mám naopak. Kakaovú plnku taktiež rozotrieme.


     
  11. Naplnenú roládu opatrne zvinieme, rukami pozatlačujeme, aby bola pevná. Zvyšnou kakaovou plnkou potrieme celú našu roládu.


     
  12. Nad parou si roztopíme čokoládu s kokosovým olejom (maslom). Keď je vlažná, polejeme ňou roládu. Roládu necháme zachladiť.

Tip na záver: Naša zamatová roláda je pripravená z ingrediencií, ktoré sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte. Preto sme do náplne zvolili namiesto múky Zlatý klas. Najlepšia zamatová roláda je tak vhodná pre celú rodinu. Sladké maškrtenie. Veľmi rýchly recept najlepšia piškótová roláda s džemom, jednoduchá a veľmi chutná