Horúca čokoláda aj čokoládová poleva?

Každý z nás má sem tam deň, kedy sa nedarí, energia je na bode mrazu a do toho všetkého prispieva pochmúrne počasie vonku. Jediné, čo vás v takéto dni nabije je vypnutie hlavy s komfortným drinkom v ruke, ktorým je nepochybne horúca čokoláda. Teplý nápoj, do ktorého si môžete pridať aj marshmallow cukríky, šľahačku, posypať práškovým kakaom či škoricou. Záleží od vašej preferencie!

Portál Ženy v meste si dnes pre vás nachystal jednoduchý recept v 4 krokoch na domácu horúcu čokoládu, ktorú zvládnete ľavou zadnou. Čo je veľkou výhodou tohto receptu je možnosť zvyšky nevypitej horúcej čokolády použiť ako čokoládovú polevu na akýkoľvek obľúbený koláč po tom, čo pridáte kukuričný škrob. Efektívne, však? Vyskúšajte aj vy!

Nech sa vám čokoláda podarí a na záver ulahodí!

Ingrediencie na domácu horúcu čokoládu

(pre 2-4 osoby)

  • 80 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 PL holandského kakaa
  • 1 PL plnotučného mlieka
  • 1 PL kukuričného škrobu (voliteľné podľa toho, či chceme použiť čokoládu aj ako polevu)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Originál domáca horúca čokoláda. Fotka - Tak ma mama naučila

Postup receptu na domácu horúcu čokoládu

  1. Maslo pomaly rozpustíme na miernom ohni a odstavíme zo sporáka.
  2. Pridáme práškový cukor a miešame, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Potom pridáme kakao, opäť miešame a nakoniec pridáme mlieko. Vymiešame všetko dohladka.
  4. Ak chceme čokoládu tekutú, teda na pitie, kukuričný škrob nepridávame. Ak však zarábame čokoládu ako polevu na koláč, pridáme na úplny záver aj kukuričný škrob.

Hotovo! Dobrú chuť!