Skvelá domáca čokoláda, recept. Vyskúšajte originál z knihy Tak ma mama naučila. Vyskúšajte si s nami pripraviť skvelú domácu horúcu čokoládu, alebo aj ako čokoládovú polevu na koláč.

Domáca horúca čokoláda, alebo čokoládová poleva, recept originál

Pripraviť si doma domácu čokoládu vôbec nemusí byť náročné, Skúste tento náš recept z ktorého si pripravíte horúcu čokoládu na pitie, ale ak pridáte aj kukuričný škrob, pripravíte aj polevu na koláč.

Aj tento recept na domácu čokoládu je jedným z receptov, ktoré sme vám priniesli v spolupráci s autorkou unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila Luciou Chrenko. [kliknite].  🍫

Vyskúšajte aj recept na výborný mrkvovo-jablkový retro šalátik

 

Domáca čokoláda - Ingrediencie

  • pre 4 osoby (možno len pre 2)
  • 80 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 2 PL holandského kakaa
  • 1 PL plnotučného mlieka
  • 1 PL kukuričného škrobu (nemusí byť)

 

🛒 [Veselá audiokniha o vážnych veciach, nielen pre ľudí v Kristových rokoch. ODPORÚČAJÚ Ženy v meste - kliknite]

 

Skvelá domáca čokoláda, recept originál. Foto - Tak ma mama naučila

 

Domáca čokoláda - postup receptu

  1. Maslo pomaly rozpustíme na miernom ohni a odstavíme zo sporáka.
  2. Pridáme práškový cukor a miešame, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Potom pridáme kakao, opäť miešame a nakoniec pridáme mlieko. Vymiešame všetko dohladka.
  4. Ak chceme čokoládu tekutú, na pitie, kukuričný škrob nepridávame. Ak však zarábame čokoládu ako polevu na koláč, pridáme na úplny záver aj kukuričný škrob.

Dobrú čokoládovú chuť. 😍

Vynikajúci recept fantastická a jednoduchá čokoládová torta s parížskym krémom