Obria jahodová torta s marcipánom, rýchly recept. Hľadáte chutnú tortu na nečakanú oslavu alebo máte doma milovníka jahôd? Vyskúšajte pripraviť túto rýchlu a efektnú jahodovú tortu.

Obria jahodová torta s marcipánom, rýchly recept

Len niečo vyše hodiny stačí na prípravu našej jahodovej torty. Chutí deťom aj dospelým, vyskúšajte ju aj vy.

Napíšte nám potom svoju skúsenosť do diskusie pod článkom.

Veríme, že vám bude chutiť! Jahodová torta s marcipánom je výborná a nám chutila. 🎂👌

Vyskúšajte aj recept na fantastickú nepečenú tvarohovú tortu s ovocím 🍓

 


Jahodová torta s marcipánom - ingrediencie na náplň

  • 120 g marcipánu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

na cesto:

  • 300 g mrazeného lístkového cesta (4 štvorcové pláty)
  • 150 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia 
  • 20 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 150 ml smotany na šľahanie

Jahodová torta s marcipánom - na ozdobenie

  • asi 600 g jahôd
  • 30 g marcipánu 
  • farba zelená potravinárska

na želé:

  • 1 balíček tortového želé červeného
  • 40 g cukru
  • 250 ml vody

ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • valček
  • štetec alebo pierko
  • strúhadlo

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Jahodová torta s marcipánom. Foto - Dr. Oetker


Jahodová torta s marcipánom - postup receptu

  1. Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
  2. Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.
  3. Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).
  4. Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 20 minút
  5. Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.
  6. Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody. Na ozdobenie prepracujeme marcipán s farbou, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.

Dobrú chuť! 🎂👌

 

 

Vyskúšajte aj recept na skvelú karamelovú tortu s mascarpone, osvedčený recept