Skvelý kakaový korpus na tortu bez múky. Recept ako upiecť bezlepkový korpus. Recept ako jednoducho upiecť bezlepkový korpus pre vás pripravila kuchyňa portálu Ženy v meste.

Kakaový korpus na tortu bez múky 24 cm - fotorecept kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka podrobný postup ako pripraviť jednoduchý korpus na tortu bez lepku. Nemajte strach, recept zvládne aj začiatočník.

Torta na oslavu a sviatočný stôl jednoducho patrí. Nemáte skúsenosti s pečením a chcete prekvapiť oslávenca, návštevu? Nech sa páči. Vyskúšajte overený recept ako jednoducho upiecť bezlepkový korpus, ktorý sa zaručene podarí. Upečený korpus potrite džemom, pridajte šľahačku a nasekanú čokoládu a úžasnú tortu máte pripravenú za necelú hodinku.

Ako sa vám osvedčili naše recepty? Dajte nám vedieť v komentároch. Budeme veľmi radi. Našou snahou je, aby sa vám obľúbené jedlá podľa našich receptov podarili na prvý krát a chutilo všetkým. Ďakujeme vám za vašu priazeň.

Inšpirujte sa receptom na zdravú a diétnu bezlepkovú tortu 🍰

Kakaový korpus na tortu 24 cm

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet porcií: 1 okrúhly korpus, priemer cca 24 cm 

 

 

 

Ako jednoducho upiecť kakaový korpus na tortu bez múky - ingrediencie

  • 5 ks väčších vajec (6 ks menších)
  • štipka soli
  • 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru (nie zarovnaných, nie veľmi kopcovitých, tak stredne plných)
  • 6 polievkových lyžíc kakaa (stredne plných)
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

 

 

Korpus na tortu bez múky, recept ako jednoducho upiecť bezlepkový korpus. Foto - Nela

 

Ako jednoducho upiecť kakaový korpus na tortu - postup receptu

  1. Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a začneme so šľahaním. Počas šľahania postupne pridávame polovicu cukru (2,5 polievkových lyžíc) a šľaháme dotuha. Žĺtky si osobitne vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Mali by zdvojnásobiť objem. Kakao zmiešame s práškom do pečiva. K žĺtkovej hmote opatrne stierkou zapracujeme kakao zmiešané s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Tortovú formu (cca 24 cm) vymastíme tukom a vysypeme múkou (pri bezlepkovej diéte tortovú formu vysypeme bezlepkovou múkou alebo kokosom, mletými orechami).
  2. Jednoduchšie je použiť papier na pečenie. Tortovú formu otočíme a podľa dna si vystrihneme kruh. Na boky formy si vystrihneme obdĺžnik. Formu si potrieme dôkladne vodou, aby sa papier prilepil. Do formy stierkou opatrne rozvrstvíme cesto. Korpus bez múky pečieme pri teplote 190 oC 20 minút. Potom rúru vypneme a trochu pootvoríme dvierka (na 10 cm). Čokoládový korpus necháme v rúre dôjsť, až do vychladnutia. Potom korpus otočíme hornou časťou dole a položíme na podnos, na ktorom budeme tortu podávať. Cesto je jemné a vláčne, ďalším prekladaním by sme ho mohli  porušiť. Odstránime papier na pečenie. 

Tip na záver: Hotový kakaový korpus bez múky potrieme džemom, obložíme obľúbeným ovocím (banánmi, jahodami, čučoriedkami, malinami), prikryjeme bohatou vrstvou vyšľahanej šľahačky. Nakoniec ozdobíme nasekanými orieškami alebo čokoládou. Milujete tvaroh a čokoládu? Namiesto šľahačky si pripravte úžasný lahodný krém podľa nášho receptu. Kliknite nižšie.

Dobrú sladkú chuť. 

Inšpirujte sa famózna torta bez múky s lahodným tvarohovo-čokoládovým krémom