Fantastická nepečená tvarohová torta s ovocím, ktorej žiadna návšteva neodolá. Keď ju krásne ozdobíte, skrášli každý sviatočný stôl. A deti takého dobroty milujú. Je vhodná aj pre celiatikov.

Skvelá nepečená tvarohová torta s ovocím - fotorecept kliknite

Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší jednoduchý sladký recept, ktorý si určite obľúbite. Za pár minút si pripravíte skvelú nepečenú tvarohovú tortu o ovocím, ktorej sa poteší aj nejeden oslávenec. 

Vyskúšajte aj recept - vynikajúci tvarohový cheesecake s ovocím

Najlepšia nepečená tvarohová torta s ovocím

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tuhnutia: 6 hodín
  • Počet osôb: 12

 

 

Najjednoduchšia nepečená tvarohová torta s ovocím - ingrediencie

  • 1 veľké balenie (240 g) kvalitných piškót (alebo celozrnné, bezlepkové)
  • 400 g biely smotanový jogurt
  • 800 g kyslá smotana
  • 500 g jemný tvaroh
  • 2 ks vanilínový cukor
  • kryštálový alebo trstinový cukor podľa chuti
  • 1 ks želatínový stužovač za studena Dr. Oetker (nemusí byť)
  • čerstvé jahody (30-40 ks) alebo iné čerstvé, kompótové ovocie

na dozdobenie:

  • piškóty, ovocie, čokoláda, pistácie, mandle, lístky medovky

 

Fantastická nepečená torta. Foto - Nela

 

Fantastická nepečená tvarohová torta s ovocím - postup

  1. Pripravíme si formu na tortu. Ja som zvolila sklenenú obdĺžnikovú – rozmer 28x20, výška 6 cm. Môžeme však použiť aj väčšiu tortovú okrúhlu formu. Ak použijeme čerstvé ovocie, dôkladne ho umyjeme, očistíme, prípadne odkôstkujeme. Osušíme. Kompótové ovocie necháme odkvapkať. Podľa potreby ho nakrájame.
  2. Vo väčšej miske si vymiešame biely jogurt, kyslú smotanu, tvaroh a vanilínový cukor. Môžeme aj vyšľahať. Dosladíme kryštálovým (trstinovým cukrom) podľa chuti. Ak chceme mať tvarohovú zmes tuhšiu, pridáme podľa návodu pripravený želatínový stužovač za studena Dr. Oetker. Ak ho nemáme, nemusí byť, torta aj tak zatuhne. Bude lahodne krémová.
  3. Na dno formy si naukladáme piškóty rovnou časťou dole. Navrstvíme tvarohovú zmes, stierkou ju rozotrieme v tenkej vrstve, vyplníme aj všetky medzery medzi piškótami.
  4. Naukladáme na plátky nakrájané jahody,  prípadne iné obľúbené ovocie. Môžeme zvoliť aj kompótové ovocie, nič tým nepokazíme. Na ovocie navrstvíme opäť smotanovú zmes v tenkej vrstve,  potom ovocie. Na ovocie smotanovú zmes, potom zasa piškóty, oblou časťou dole, zatlačíme. Nakoniec ukončíme smotanovou zmesou, zarovnáme.
  5. Necháme zachladiť minimálne na 6 hodín, najlepšie však cez noc. Vychladenú tortu ozdobíme ovocím, piškótami, nasekanou tmavou čokoládou, lístkami medovky. Môžeme  posypať plátkami mandlí, nasekanými pistáciami. Ak zvolíme bezlepkové piškóty, tortička je vhodná aj pre celiatikov.

Dobrú chuť!  

Vyskúšajte aj RECEPT na úžasné domáce tiramisu. Zdravé, ľahké, jednoduché