Pečené buchty so slivkovým lekvárom

Ak pravidelne hľadáte recepty na tradičné slovenské jedlá, sladké či slané, mnohokrát pri nich nájdete spojenie "ako od babičky". Začiatočníčky a začiatočníkov v kuchyni to môže odradzovať od prípravy slovenských klasík, presne ako v prípade lahodných pečených buchiet. Pritom jedinou prekážkou v recepte, s ktorou by sme mali počítať od začiatku je čas - pri pečení sladkých buchiet, aj pri kysnutí ich cesta.

Inšpirujte sa jednoduchým fotoreceptom od Žien v meste a síce výsledok prináša tie najlepšie vláčne pečené buchty so slivkovým lekvárom ako od babičky, prípravu zvládne naozaj každý!

Nech vám buchty chutia!

 

Podobný sladký recept pre vás

 

Ingrediencie na buchty

(cca 30 ks)

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • ½ kocky droždia
  • 1 PL medu
  • ½ ČL soli
  • 100 g masla
  • 1 dcl oleja

Na náplň:

  • 1 ks slivkového lekváru (440 g)

Na posýpku: 

  • Práškový cukor 

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Fotorecept na pečené buchty so slivkovým lekvárom. Fotka - Nela

 

Postup receptu na tradičné pečené buchty s lekvárom je nižšie vo fotogalérií