Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Ak pravidelne hľadáte recepty na tradičné slovenské jedlá, sladké či slané, mnohokrát pri nich nájdete spojenie "ako od babičky". Začiatočníčky a začiatočníkov v kuchyni to môže odradzovať od prípravy slovenských klasík, presne ako v prípade lahodných pečených buchiet. Pritom jedinou prekážkou v recepte, s ktorou by sme mali počítať od začiatku je čas - pri pečení sladkých buchiet, aj pri kysnutí ich cesta.
Inšpirujte sa jednoduchým fotoreceptom od Žien v meste a síce výsledok prináša tie najlepšie vláčne pečené buchty so slivkovým lekvárom ako od babičky, prípravu zvládne naozaj každý!
Nech vám buchty chutia!
Podobný sladký recept pre vás
Ingrediencie na buchty
(cca 30 ks)
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 250 ml mlieka
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 vanilínový cukor
- ½ prášku do pečiva
- ½ kocky droždia
- 1 PL medu
- ½ ČL soli
- 100 g masla
- 1 dcl oleja
Na náplň:
- 1 ks slivkového lekváru (440 g)
Na posýpku:
- Práškový cukor
Fotorecept na pečené buchty so slivkovým lekvárom. Fotka - Nela