Hruškový koláč s pudingom, fotorecept kliknite
Pudingové koláče akéhokoľvek druhu sú moja srdcovka. Jedným z obľúbených je tradičný hruškový koláč.
Vyskúšajte si so mnou môj overený recept, ktorý má vždy úspech. Vychutnajte si fantastický hruškový koláč s pudingom!
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu mandľovú tortu s tvarohovým krémom
Hruškový koláč s pudingom - ingrediencie
- 2 vajcia,
- 200 gramov masla (trošku z neho pôjde na vymastenie plechu),
- ½ čajovej lyžičky soli,
- 300 gramov polohrubej múky (ja som dala špaldovú, ale môže byť aj klasická pšeničná),
- 1 vanilkový puding (prášok),
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru,
- 300 mililitrov mlieka,
- 4 hrušky, prípadne jeden väčší hruškový kompót,
- 1 čajová lyžička škorice
Tip z nášho eshopu
Výborný hruškový koláč s pudingom, tradičný recept. Foto - Jaja
Výborný hruškový koláč s pudingom - tradičný postup receptu
- Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom. Pridáme jedno vajce, múku, soľ a vypracujeme pevnú hrudku cesta. Tú odložíme odpočívať do chladničky na najmenej pol hodinu.
- Z mlieka, kryštálového cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding. Keď je puding hotový, vmiešame do neho na malé kúsky nakrájané hrušky.
- Cesto z chladničky rozdelíme na dve časti, prvú trošku väčšiu ako druhú. Prvú časť rozvaľkáme a vtlačíme do vymastenej okrúhlej formy na pečenie, pričom cesto zatlačíme aj na stenu formy.
- Do vytvorenej formy vlejeme puding s hruškami, vrch posypeme škoricou.
- Druhú časť cesta takisto rozvaľkáme a položíme na vrch koláča.
- Do hornej časti cesta urobíme niekoľko dier, aby nám počas pečenia mohla z koláča odchádzať para. Cestom, ktoré nám vzniklo po dierkach, môžeme koláč dozdobiť na iných miestach.
- Povrch potrieme vyšľahaným vajcom. Pri teplote 180 stupňov pečieme koláč približne trištvrte hodinu.
Dobrú chuť! Skúste aj tento orechovo hruškový koláč.
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný tvarohový hrnčekový koláč