Výborný hruškový koláč s pudingom, tradičný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si s nami výborný domáci ovocný koláč.

Hruškový koláč s pudingom, fotorecept kliknite

Pudingové koláče akéhokoľvek druhu sú moja srdcovka. Jedným z obľúbených je tradičný hruškový koláč.

Cítim sa pri jeho pečení ako všetky tie panie z rozprávok, ktoré si dajú výborný koláč chladiť na parapetu, a niekto im ho hneď uchmatne a zje.

Mne sa ho našťastie vždy podarilo statočne ubrániť. 😍 Vychutnajte si aj vy fajný hruškový koláč s pudingom!

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu mandľovú tortu s tvarohovým krémom

 

Tradičný hruškový koláč s pudingom - ingrediencie

  • 2 vajcia,
  • 200 gramov masla (trošku z neho pôjde na vymastenie plechu),
  • ½ čajovej lyžičky soli,
  • 300 gramov polohrubej múky (ja som dala špaldovú, ale môže byť aj klasická pšeničná),
  • 1 vanilkový puding (prášok),
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru,
  • 300 mililitrov mlieka,
  • 4 hrušky, prípadne jeden väčší hruškový kompót,
  • 1 čajová lyžička škorice

 

🛒 [Bielo-modré námornícke šaty doplnené červenou točenou šnúrou nikdy nevyjdú z módy - KÚPITE v našom eshope - kliknite tu]

 

Výborný hruškový koláč s pudingom, tradičný recept. Foto - Jaja

 

Výborný hruškový koláč s pudingom - tradičný postup receptu

  1. Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom. Pridáme jedno vajce, múku, soľ a vypracujeme pevnú hrudku cesta. Tú odložíme odpočívať do chladničky na najmenej pol hodinu.
  2. Z mlieka, kryštálového cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding. Keď je puding hotový, vmiešame do neho na malé kúsky nakrájané hrušky.
  3. Cesto z chladničky rozdelíme na dve časti, prvú trošku väčšiu ako druhú. Prvú časť rozvaľkáme a vtlačíme do vymastenej okrúhlej formy na pečenie, pričom cesto zatlačíme aj na stenu formy.
  4. Do vytvorenej formy vlejeme puding s hruškami, vrch posypeme škoricou.
  5. Druhú časť cesta takisto rozvaľkáme a položíme na vrch koláča.
  6. Do hornej časti cesta urobíme niekoľko dier, aby nám počas pečenia mohla z koláča odchádzať para. Cestom, ktoré nám vzniklo po dierkach, môžeme koláč dozdobiť na iných miestach.
  7. Povrch potrieme vyšľahaným vajcom. Pri teplote 180 stupňov pečieme koláč približne trištvrte hodinu.

Dobrú chuť! ❤️

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný tvarohový hrnčekový koláč