Najlepšie pečené buchty. Recept na tradičné kysnuté buchty so značkou Ženy v meste vhodný aj pre začiatočníčky.

Pečené buchty so slivkovým lekvárom jemné ako pavučinka. Z misky miznú ešte teplé. Ešte ste ich nerobili? Tento recept je vhodný aj pre začiatočníčky.

Najlepšie pečené buchty - fotorecept kliknite

Nie je to nič komplikované, len potrebujete čas na kysnutie cesta a pečenie. Vyskúšajte, určite si ich obľúbite.

Recepty z kuchyne portálu Ženy v meste. Pečené buchty patria medzi obľúbené pochúťky a určite si na nich pochutia aj členovia vašej rodiny. Neváhajte, vyskúšajte ho a dajte nám do diskusie vedieť ako vám buchty chutili. Budeme sa tešiť. 🇸🇰

Vyskúšajte aj recept na špaldovú bublaninu s ovocím

 

 

Pečené buchty z kysnutého cesta - ingrediencie

(cca 30 ks)

pečené buchty - cesto

  • 250 g hladká múka 
  • 250 g polohrubá múka
  • 250 ml mlieko
  • 3 pol. lyžica kryštálový cukor
  • 1 ks vanilínový cukor
  • ½ prášok do pečiva
  • ½ kocka droždia
  • 1 pol. lyžica medu
  • ½ čaj. lyžica soli
  • 100 g maslo
  • 1 dcl oleja
  • náplň: 1 ks slivkový lekvár (440 g)
  • posýpka: práškový cukor 

 

Recept na pečené buchty. Foto - Nela

 

Recept na mäkkučké pečené buchty

  1. Urobíme si kvások. Do 1 dcl vlažného mlieka  rozdrobíme droždie, pridáme polievkovú lyžicu kryštálového cukru. Vymiešame, aby sa droždie rozpustilo. Necháme na teplom mieste postáť, aby nakyslo.
  2. Pripravíme si ostatné suroviny na cesto. Do väčšej misy si preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva, soľ, med, olej, zvyšné vlažné mlieko a vykysnutý kvások. Vymiesime ručne alebo mixérom (použijeme metličky na kysnuté cesto) a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne 1,5 hodiny. Cesto by malo zdvojnásobiť objem.
  3. Maslo si rozpustíme. Plech alebo misu na pečenie (veľkosť cca 23x33 cm) si potrieme silnejšou vrstvou masla. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Narežeme štvorčeky cca 6x6 cm. Na každý štvorček navrstvíme slivkový alebo ľubovoľný hustý lekvár. Môžeme si pripraviť aj tvarohovú plnku (tvaroh, žĺtok, cukor, trošku maizeny).  Konce pritlačíme spolu, dáme pozor, aby lekvár ostal uzavretý v buchte, postláčame, aby sa buchtička uzavrela. Potrieme z každej strany roztopeným maslom (aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali) a zlepenou časťou dole ukladáme postupne vedľa seba na plech. Potrieme ešte roztopeným maslom a necháme približne 20 minút podkysnúť.
  4. Po vykysnutí vložíme plech do rúry, nemusíme ju predhrievať, teplotu si nastavíme na 170o C a pečieme 30 – 40 minút podľa potreby.
  5. Upečené buchty opäť potrieme rozpusteným maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Prikryjeme bavlnenou utierkou, aby nevyschli.

Dobrú chuť. 😍🇸🇰

Vyskúšajte aj recept na fantastickú čokoládovú tortu s parížskym krémom