Fašírky podľa nášho základného receptu budú šťavnaté a chutné. Vyskúšajte si ich pripraviť s kuchyňou portálu Ženy v meste.

Šťavnaté fašírky, overený fotorecept - kliknite

Urobiť dobré fašírky sa na prvý pohľad zdá byť jednoduché. Však sa to len všetko poriadne zamieša, urobia sa guľky, dajú sa na plech, pečú sa... No nie je to úplne tak.

Ozaj chutné, šťavnaté a zároveň na povrchu chrumkavé fašírky majú svoje tajomstvo. Na webe zenyvmeste.sk vám prezradíme, čo všetko je potrebné dodržať, aby sa naozaj podarili.

Každá skúsená gazdinka má už isto vlastný postup ako priviesť svoje fašírky k dokonalosti. Základná zásada spočíva v kombinácii mäsa, vajíčok a staršieho chleba.

Nesiahajte radšej po rôznych druhoch špeciálneho pečiva, ani rožky do fašírok nie sú vhodné. Treba úplne klasický starý, dobrý chlieb a ešte aj mierne zoschnutý. Namáča sa totiž do vody.

Ďalším kumštom je dať dostatočné množstvo vajíčok, ktoré vytvoria krásne nadýchanú, šťavnatú hmotu. Na 1 kg mäsa treba až 4 vajíčka, ak robíte fašírky z 2 kg, potom je to 8 vajec.

V neposlednom rade, dôležitým faktorom na ceste k dokonalým fašírkam je druh mäsa. V žiadnom prípade nesmie byť len chudé, treba aspoň 30 percent tuku. Robí sa kombinácia piecka alebo stehna s bôčikom.

Tak čo, skúsite si pripraviť super chutné, šťavnaté a chrumkavé fašírky? Keďže už ovládate teoretické zásady, smelo do toho, bude treba už len prax.

Vyskúšajte aj recept na šťavnaté fašírky z kuracieho mäsa webu DobráKuchyňa.sk

Šťavnaté a chrumkavé fašírky

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 1,5 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 1 hodina
  • Počet porcií: 30 kusov

 

Ingrediencie na fašírky podľa základného receptu

Na 30 kusov potrebujeme:

  • 2 kg mletého bravčového mäsa (1,5 kg zo stehna alebo pliecka + 0,5 bôčiku),
  • 1 PL soli,
  • 1 KL čierneho mletého korenia,
  • 4 krajce staršieho chleba,
  • 8 vajec,
  • 1 stredne veľká cibuľa,
  • 6 strúčikov cesnaku,
  • 100 g strúhanky,
  • bravčová masť na vymastenie plechu.

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Šťavnaté a chutné fašírky – základný recept na tradičnú pochúťku. Foto - Slávka

Základný recept na fašírky, postup

  1. Do misky vložíme chlieb predtým namočený vo vode a dobre vyžmýkaný. Pridáme mleté mäso.
  2. Nasledujú vajíčka, soľ, čierne korenie.
  3. Nastrúhame cibuľku a cesnak pretlačíme.
  4. Pridáme ešte zhruba 50 g strúhanky, aby sme mali hutnejšiu mäsovú zmes. Všetko dôkladne premiesime.
  5. Vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a dáme na vymastený plech.
  6. Pečieme zhruba hodinu na 180 stupňov Celzia do zlatista.
  7. Pozrite si celý postup v našom fotorecepte aj s fotografiami - kliknite.

Dobrú chuť.