Osvedčený recept na najlepšie grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté pre vás pripravila kuchyňa portálu Ženy v meste. Fašírky neodmysliteľne patria k slovenskej kuchyni, vyskúšajte tieto naše.

Sezóna grilovania. Obľubujete fašírky? Nech sa páči. Vyskúšajte jednoduchý recept na najlepšie šťavnaté grilované fašírky. Sú plné výborných chutí a ich príprava vám nezaberie veľa času. 

Najlepšie grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté - fotorecept kliknite

Zabudnite na vyprážané fašírky plné tuku. Fašírky podľa nášho receptu sú nielen chutné, ale aj s minimom tuku. Určite si ich obľúbite. Nechajte sa inšpirovať kuchyňou portálu Ženy v meste. Dobrú chuť.

Prečítajte si recept na vynikajúce a jednoduché lasagne

Šťavnaté grilované fašírky, jednoduchá príprava, málo tuku

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Najlepšie grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté - ingrediencie

  • 300 g mletého kuracieho (morčacieho) mäsa
  • 300 g mletého chudého bravčového mäsa
  • 1 ks vajce
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice strúhanky na zahustenie (môžeme vynechať)
  • na dochutenie: 1 pl sójovej omáčky, 1 pl kečupu, 1 pl horčice, mletá červená paprika, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ, bylinky (podľa chuti)

 

Najlepšie grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté. Foto - Nela

 

   Najlepšie grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté - postup      

  1. Kuracie (morčacie) a bravčové mäso si pomelieme na jemno. Ak bravčové mäso neobľubujeme, zvolíme iba kuracie alebo morčacie. K pomletému mäsu pridáme vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, sójovú omáčku, kečup, horčicu a dochutíme podľa potreby (mletá červená paprika, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ). Nadrobno nakrájané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka) sú tiež výbornou voľbou, fašírky budú ešte chutnejšie a ľahšie strávitené. Keď je potrebné, zahustíme strúhankou (nemusíme).  
  2. Mäsovú zmes necháme v chlade odpočinúť aspoň jednu hodinu.  Z hmoty tvarujeme mokrými rukami guľky, ktoré roztlačíme na hrubšie placky. Fašírky ukladáme na rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu. Mriežku na grile alebo panvicu si vopred potrieme olejom. Opekáme - grilujeme z každej strany podľa potreby. Keď mäso do polovice zbelie, zo spodu bude hnedastej farby, vtedy ho otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Fašírky podávame na teplo, ale aj na studeno. Výbornou prílohou je čerstvá alebo grilovaná zelenina.

Tip na záver: Mäso si pripravte deň vopred. Chuť mäsa a korenín sa krásne prepojí. Zároveň si pred samotným grilovaním ušetríte čas.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborné koláčiky s mletým mäsom