Chutné zeleninové placky s medvedím cesnakom, top recept. Zdravé a bezlepkové. Vyskúšajte recept so značkou portálu Ženy v meste.
Zeleninové placky z medvedieho cesnaku
Máme tu sezónu medvedieho cesnaku a hriechom by bolo nepripraviť si nejaké chutné a zdravé jedlo. Vyskúšajte placky plné zdravých ingrediencií, ktoré neobsahujú žiadne sacharidy, sú bezlepkové a ich prípravu zvládne aj každý začiatočník. Sú pečené v rúre, bez tuku.
Portál Ženy v meste vám ponúka vynikajúci recept na zeleninové placky s medvedím cesnakom. Sú plné vitamínov a živín, bez lepku. Týmto receptom určite potešíte svoje zdravie. Tu je aj 10 najlepších receptov na medvedí cesnak.
Vyskúšajte aj recept na výborné maslo z medvedieho cesnaku - plné vitamínov a živín
Ingrediencie na placky s medvedím cesnakom
- 3 ks mrkva strednej veľkosti,
- 1 ks petržlen strednej veľkosti,
- ½ ks kaleráb,
- 1 cibuľa,
- 2 hrste medvedieho cesnaku,
- 1 hrsť strúhaného syra (podľa chuti),
- 4 ks vajce,
na dochutenie
- soľ, mleté čierne korenie, kurkuma, drvená rasca,
Recepty na medvedí cesnak: Chutné zeleninové placky. Foto - Nela
Zeleninové placky s medvedím cesnakom - postup receptu
- Mrkvu, petržlen, kaleráb si očistíme, umyjeme a nastrúhame (strúhadlo na jablká). Nakrájame medvedí cesnak, cibuľu si nakrájame nadrobno. Ak neobľubujeme koreňovú zeleninu, môžeme ju zameniť za cuketu, hrášok a pod. Mali by to byť cca 4 šálky zeleniny.
- Do zeleninovej zmesi pridáme 4 celé vajcia a veľkú hrsť strúhaného syra (ediam, mozzarella, kozí syr, niva). Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou (výborná na kĺby), drvenou rascou.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie a ukladáme kôpky (cca 6 cm priemer). Nebojte sa, že sa rozpadnú, syr a vajíčko placky pekne spoja. Pečieme pri teplote 170-180oC približne 20 minút – podľa potreby.
- Z tejto dávky upečieme 20 placiek. Ja som ich piekla teplým vzduchom, dva plechy naraz. Podávame so zeleninou oblohou, šalátom alebo jogurtovým dressingom.
Dobrú chuť! 😍👌
Vyskúšajte aj skvelé pesto medvedí cesnak originál - kliknite si