Skvelé fašírky s medvedím cesnakom pečené v rúre. Recepty na medvedí cesnak.z kuchyne portálu Ženy v meste musíte určite vyskúšať.

Fašírky s medvedím cesnakom pečené v rúre

Fašírky patria medzi tradičné slovenské jedlá. Pripravte si ich však v zdravšej verzii bez vyprážania a pečiva. Keď pridáte ešte čerstvý medvedí cesnak, ktorý je plný živín, úžasnú pochúťku ocení každá návšteva.

Milujete fašírky, ale je vám po nich priťažko? Vyskúšajte fantastický recept z kuchyne portálu Ženy v meste, fašírky, ktoré sa pečú v rúre.

Chutia úžasne. Sú chrumkavé, bez zbytočného tuku, pečené v rúre. Ušetríte kopec času. Vybrali sme pre vás aj fit recept na výborné špagety s medvedím cesnakom - kliknite. Máme aj recept na karbonátky. Skúste aj recept na šťavnaté fašírky v rúre.

Fašírky s medvedím cesnakom pečené v rúre

  • Čas prípravy:  20 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet kusov: 30 (na jeden plech)

Ingrediencie

  • 1 kg mleté mäso (hovädzie, bravčové, kuracie),
  • 1 šálka ovsených vločiek (200 ml),
  • 1 ks vajce,
  • čerstvé listy medvedieho cesnaku (alebo cesnak, cibuľa),
  • pomleté ovsené vločky alebo strúhanka (na obaľovanie),

na dochutenie:  soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma (výborná na kĺby),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Recept na skvelé fašírky s medvedím cesnakom. Foto - Nela

Fantastické fašírky s medvedím cesnakom - postup receptu

  1. Mäso si pomelieme alebo ho zakúpime mleté. Hoväzie mäso je lepšie zmiešať s bravčovým, aby neboli fašírky príliš tuhé. Z kuracieho mäsa sú vhodné vykostené kuracie stehná. K pomletému mäsu pridáme korenie - soľ, mleté čierne korenie (nemusíme), drvenú rascu, kurkumu, dôkladne premiešame. Dáme do chladu. Pohár ovsených vločiek dáme do kastrólika a zalejeme rovnakým pohárom vody, trošku povaríme. Vločky zmäknú a pohltia tekutinu. Necháme vychladiť.
  2. K mletému mäsu zapracujeme ovsené vločky, najlepšie rukou. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky, primiešame ho k odležanému mäsu. Na 1 kg mäsa použijeme približne dve hrste nakrájaného cesnaku. Ak medvedí cesnak nemáme, nakrájame jednu cibuľu nadrobno a roztlačíme tri strúčiky cesnaku.
  3. Ja som pripravila polovicu fašírok s medvedím cesnakom a polovicu bez medvedieho cesnaku, s cibuľou a cesnakom. Z pripravenej mäsovej hmoty tvarujeme guľky, ktoré obalíme v rozdrvených ovsených vločkách alebo strúhanke, roztlačíme na fašírku. 
  4. Plech na pečenie (cca 30x40 cm) vystelieme papierom na pečenie. Nie je ho potrebné potierať tukom. Je to oveľa lepšie, pretože papier zahodíme a plech nemusíme toľko čistiť. Na papier ukladáme fašírky strednej veľkosti. Z jedného kilogramu mäsa si pripravíme 30 kusov. Pečieme pri teplote 200 oC 30 - 40 minút podľa potreby. 
  5. Fašírky podľa nášho receptu sú chrumkavé, nie sú napité tukom, a čo je dôležité, sú ľahšie stráviteľné. Pridaním čerstvého medvedieho cesnaku - úžasnej zdravej zelenej pochúťky chutia a vyzerajú skvele. Vyskúšajte ich a napíšte nám do komentárov ako vám chutili. Budeme veľmi radi.

Dobrú chuť.  Alebo skúste recept na vegetariánske fašírky. Vyskúšajte aj fit recept na lahodné hráškové pyré s medvedím cesnakom - kliknite