Máme tu sezónu medvedieho cesnaku a hriechom by bolo nepripraviť si nejaké chutné a zdravé jedlo. Vyskúšajte placky plné zdravých ingrediencií, ktoré neobsahujú žiadne sacharidy, sú bezlepkové a ich prípravu zvládne aj každý začiatočník. Sú pečené v rúre, bez tuku.

Recepty na medvedí cesnak: Chutné zeleninové placky

Medvedí cesnak lieči: bolesti hlavy, poruchy trávenia a vylučovania, vysoký krvný tlak, vysokú hladinu cholesterolu, kašeľ, posilňuje imunitu, zlepšuje prietok krvi, má detoxikačné účinky, má protizápalové účinky

Portál Ženy v meste vám ponúka vynikajúci recept na zeleninové placky s medvedím cesnakom. Sú plné vitamínov a živín, bez lepku. Týmto receptom určite potešíte svoje zdravie.

Výborné placky plné zeleniny s medvedím cesnakom - ingrediencie

  • 3 ks mrkva strednej veľkosti
  • 1 ks petržlen strednej veľkosti
  • ½ ks kaleráb
  • 1 cibuľa
  • 2 hrste medvedieho cesnaku
  • 1 hrsť strúhaného syra (podľa chuti)
  • 4 ks vajce

Recept na medvedí cesnak: Chutné zeleninové placky - na dochutenie:

  • soľ, mleté čierne korenie, kurkuma, drvená rasca

Recepty na medvedí cesnak: Chutné zeleninové placky. Foto - Nela

Recept na chutné zeleninové placky s medvedím cesnakom

  1. Mrkvu, petržlen, kaleráb si očistíme, umyjeme a nastrúhame (strúhadlo na jablká). Nakrájame medvedí cesnak, cibuľu si nakrájame nadrobno. Ak neobľubujeme koreňovú zeleninu, môžeme ju zameniť za cuketu, hrášok a pod. Mali by to byť cca 4 šálky zeleniny.
     
  2. Do zeleninovej zmesi pridáme 4 celé vajcia a veľkú hrsť strúhaného syra (ediam, mozzarella, kozí syr, niva). Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou (výborná na kĺby), drvenou rascou.
     
  3. Plech si vystelieme papierom na pečenie a ukladáme kôpky (cca 6 cm priemer). Nebojte sa, že sa rozpadnú, syr a vajíčko placky pekne spoja. Pečieme pri teplote 170-180oC približne 20 minút – podľa potreby.
     
  4. Z tejto dávky upečieme 20 placiek. Ja som ich piekla teplým vzduchom, dva plechy naraz. Podávame so zeleninou oblohou, šalátom alebo jogurtovým dressingom.

Dobrú chuť!