Najlepšie domáce kávové zrná. Vynikajúci recept bez pečenia z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Chuť kávy a čokolády, dokonalé spojenie.

Kávové zrná

Domáce koláčiky bez pečenia sa vždy tešia veľkej obľube. Sú jednoduché a rýchle na prípravu, sladkosti aj na poslednú chvíľu. Inšpirujte sa našou novinkou. Fantastické domáce kávové zrná so značkou Ženy v meste.

Milujete kávu? Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila recept bez pečenia na domáce kávové zrná. Vyskúšajte, neoľutujete. Chutia mňamkovo. Sladké kávové maškrtenie. Prípadne ak by to nebolo to pravé, skúste náš krémeš.

Pripravili sme pre vás aj recept na marlenka guličky, alebo tento na šuhajdy, či kokosové rožky. Vyskúšajte aj náš recept na kávové zrno v čokoláde. A určite skúste aj recept na výborné medové rezy plnka.

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Množstvo: 80 kusov (podľa veľkosti)

Ingrediencie na pravé kávové zrná

  • 500 g BB pudingu,
  • 250 g práškového cukru,
  • 250 g masla,
  • 3 polievkové lyžice kokosového oleja alebo oleja,
  • 100 ml rumu,
  • 100 g tmavej čokolády,
  • 5 kávových lyžičiek kávy (mletej zrnkovej),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na vynikajúce kávové zrná

  1. V tomto recepte BB puding nevaríme. Všetky suroviny (puding, maslo, práškový cukor, rum a kávu) dáme do misky, spracujeme cesto.


     
  2. Ak by bolo cesto tuhé, pridáme trošku rumu. Z cesta si urobíme valčeky, z ktorých narežeme rovnaké kúsky a tie spracujeme na malé valčeky.


     
  3. Malé kávové valčeky ušúľame do tvaru zrna, ktoré potom v strede zatlačíme nožom alebo vareškou, aby mali vzhľad kávového zrna.


     
  4. Hotové kávové zrná ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na mriežku. Čokoládovú polevu si roztopíme nad parou.


     
  5. Kávové zrná potierame čokoládovou polevou pierkom, aby sa celé pekne obalili. Dáme na chvíľu do chladu, tak ich potrieme ešte raz.


     
  6. A máme hotovo. Domáce kávové zrná sú prudko jedlé, vyzerajú tiež veľmi efektne. Prípravu zvládne aj každý začiatočník. Vyskúšajte aj náš fotorecept.

Tip na záver: Kávové zrná skladujeme v chlade, najlepšie v dóze. Teplom čokoláda zmäkne. Také dobre vychladené chutia najlepšie. Je to ozajstná sladká kávová dobrota  Vyskúšajte aj náš jednoduchý recept na kokosové guľky rafaelo. Prečítajte si aj podrobný návod ako tvarovať kávové zrná.