Najlepšiie šuhajdy ponúkajú aj recept bez cery. Vyskúšajte ďalší zdravší jednoduchý recept vďaka ktorému si pripravíte fantastické šuhajdy z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Šuhajdy

Teraz si pridajte aj ďalší nepečený recept do zbierky, máme pre vás výborné vianočné šuhajdy bez cery. Sladké pečenie i nepečenie so značkou Ženy v meste.

Výborné vianočné šuhajdy bez cery. Deti ich milujú. Pripravte ich svojej rodine v zdravšej verzii z čokolády, s orechovou plnkou osladenou medom, bez lepku.

Ak pridáte do orechovej plnky mletú škoricu, krásne ju prevonia. Ak orechy nemusíte, máme pre vás tip na mliečnu plnku, vďaka nej budú šuhajdy úžasné.

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet kusov: 35 (menších papierových košíčkov) 

Nepečiete? Naša kuchyňa myslí aj na vás. V ponuke máme recept na domáce guľky rafaello, fantastickú tvarohovú tortu s ovocím, čokoládový cheesecake, ale aj vynikajúce grilážky - karamelové tyčinky.

Nechajte sa inšpirovať vianočným receptom z dielne kuchyne portálu Ženy v meste  Pripravili sme pre vás aj recept na žĺtkové rezy, alebo aj obľúbený recept na výborný nepečený čokoládový cheesecake 

 

Ingrediencie na šuhajdy recept

  • 500 g čokolády min. 52% (70%-tná je ešte lepšia a zdravšia),
  • na orechovú plnku:
  • 2 hrste vlašských orechov (ktoré pomelieme),
  • mlieko podľa potreby (cca 0,5 dl),
  • med alebo trstinový cukor (kryštálový podľa chuti),
  • mletá škorica - krásne plnku prevonia (nemusí byť),
  • rum (nemusí byť),
  • na zdobenie: orechy, cukrové guličky, lentilky,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na fantastické šuhajdy

  1. Nad parou necháme roztopiť čokoládu. Pripravíme si orechovú plnku. Orechy pomelieme. Do hrnca pridáme orechy, postupne prilejeme mlieko (podľa potreby), povaríme, aby nám vznikla hustejšia kaša. Osladíme cukrom (medom). Môžeme pridať aj škoricu, rum.


     
  2. Menšie papierové košíčky si rozložíme na plech alebo väčšiu tácku, tanier. Budeme ich neskôr prekladať do chladu, aby sa nám nepovylievali. Do košíčka dáme lyžičku roztopenej čokolády. Ďalej nasleduje lyžička orechovej plnky. Plnku zalejeme opäť čokoládou.


     
  3. Hotové čokoládové šuhajdy zdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžeme zvoliť polený alebo nasekaný vlašský orech, cukrové guličky, ale aj obľúbené lentilky. Košíčky preložíme do chladu, aby stuhli. Šuhajdy si môžeme pripraviť aj bez plnky, iba zo samotnej čokolády.

Tip na záver: Orechy nemôžete alebo vám nechutia? Namiesto orechovej plnky si pripravte plnku mliečnu. Salko - sladené kondenzované mlieko je potrebné povariť 2 hodiny vo vode (plechovka musí byť celý čas ponorená vo vode). Plechovka vychladne, otvoríme ju, a plnka je hotová.


Dobrú sladkú chuť. Vyskúšajte aj recept na nepečenú tvarohovú tortu s ovocím