Výborné vianočné šuhajdy bez cery. Vyskúšajte ďalší zdravší jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Výborné vianočné šuhajdy bez cery - fotorecept kliknite

Vianočné šuhajdy bez cery.  Nepečiete? Naša kuchyňa myslí aj na vás. V ponuke máme recept na domáce guľky rafaello, fantastickú tvarohovú tortu s ovocím, čokoládový cheesecake, ale aj vynikajúce grilážky - karamelové tyčinky.

Teraz si pridajte aj ďalší nepečený recept do zbierky, výborné vianočné šuhajdy bez cery. Sladké pečenie i nepečenie so značkou Ženy v meste.

Výborné vianočné šuhajdy bez cery. Deti šuhajdy milujú. Pripravte ich svojej rodine v zdravšej verzii z čokolády, s orechovou plnkou osladenou medom, bez lepku.

Ak pridáte do orechovej plnky mletú škoricu, krásne ju prevonia. Ak orechy nemusíte, máme pre vás tip na mliečnu plnku. Nechajte sa inšpirovať vianočným receptom z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Pripravili sme aj obľúbený recept na výborný nepečený čokoládový cheesecake

 

Vianočné šuhajdy bez cery, ktoré musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet kusov: 35 (menších papierových košíčkov)

 

 

 

Domáce vianočné šuhajdy bez cery - ingrediencie

  • 500 g čokolády min. 52% (70%-tná je ešte lepšia a zdravšia)
  • na orechovú plnku:
  • 2 hrste vlašských orechov (ktoré pomelieme)
  • mlieko podľa potreby (cca 0,5 dl)
  • med alebo trstinový (kryštálový) cukor (podľa chuti)
  • mletá škorica - krásne plnku prevonia(nemusí byť)
  • rum (nemusí byť)
  • na zdobenie: orechy, cukrové guličky, lentilky

 

[Vianočná súťaž o skvelé ceny od spoločnosti BILLA - hrajte s nami]

 

Výborné vianočné šuhajdy bez cery. Foto - Nela

 

Domáce vianočné šuhajdy bez cery - postup receptu       

  1. Nad parou necháme roztopiť čokoládu. Pripravíme si orechovú plnku. Orechy pomelieme. Do hrnca pridáme orechy, postupne prilejeme mlieko (podľa potreby), povaríme, aby nám vznikla hustejšia kaša. Osladíme cukrom (medom). Môžeme pridať aj škoricu, rum.
  2. Menšie papierové košíčky si rozložíme na plech alebo väčšiu tácku, tanier. Budeme ich neskôr prekladať do chladu, aby sa nám nepovylievali. Do košíčka dáme lyžičku roztopenej čokolády. Ďalej nasleduje lyžička orechovej plnky. Plnku zalejeme opäť čokoládou. 
  3. Hotové čokoládové šuhajdy zdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžeme zvoliť polený alebo nasekaný vlašský orech, cukrové guličky, ale aj obľúbené lentilky. Košíčky preložíme do chladu, aby stuhli. Šuhajdy si môžeme pripraviť aj bez plnky, iba zo samotnej čokolády.

Tip na záver: Orechy nemôžete alebo vám nechutia? Namiesto orechovej plnky si pripravte plnku mliečnu. Salko - sladené kondenzované mlieko je potrebné povariť 2 hodiny vo vode (plechovka musí byť celý čas ponorená vo vode). Plechovka vychladne, otvoríme ju, a plnka je hotová. 

Dobrú sladkú chuť.

Vyskúšajte aj recept na fantastickú nepečenú tvarohovú tortu s ovocím