Čokoládová poleva, ktorá sa neláme. Chcete staviť na istotu? Vyskúšajte recept na čokoládovú polevu Ganache z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Čokoládová poleva

Aká je čokoládová poleva Ganache? Čokoládová poleva, ktorá nepraská. Vyskúšajte recept na čokoládovú polevu Ganache, z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Stavte na istotu. Nádherne lesklá čokoládová poleva, s ktorou sa výborne pracuje, a ktorá zaručene nepraskne.

Je to poleva, ktorá sa pripravuje z jedného dielu kvalitnej vysokopercentnej čokolády a jedného dielu šľahačkovej smotany. Čím je čokoláda kvalitnejšia, tým je poleva hladšia, bez hrudiek. Pochádza z Francúzska. Je veľmi chutná a krásne vyzerá.

K Vianociam patria nielen suché koláčiky, plnené koláče, zákusky, ale aj torty. Na mnoho koláčov dávame práve čokoládovú polevu. Nech sa páči, najlepšia čokoládová poleva, ktorá nepraská.Vyskúšajte aj recept na perník, žerbó rezy, domáce bounty tyčinky bez salka, alebo recept zo zvyšných bielkov vynikajúci kokosový koláč bez múky s čokoládou

Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache

  • Čas prípravy: 10 minút

 

Ganache čokoládová poleva - ingrediencie

  • 200 ml šľahačkovej smotany,
  • 200 g kvalitnej tmavej čokolády (min. 52%, najlepšie 70%),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Čokoládová poleva, ktorá sa neláme. Foto - Nela

Postup receptu na čokoládovú polevu Ganache 

  1. V hrnci zohrejeme šľahačkovú smotanu. Tesne pod bodom varu (začne jemne bublinkovať) ju odstavíme. Do sklenej misky si nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcou smotanou.
  2. Takto pripravené ingrediencie necháme postáť 10 minút. Potom šľahačkovú smotanu s rozpustenou kvalitnou čokoládou vymiešame na hladkú lesklú polevu, ktorá chutí úžasne.
  3. S takto pripravenou lahodnou čokoládovou polevou sa výborne pracuje, pretože sa pekne rozteká. Necháme ju chvíľu vychladnúť a môžeme ju natrieť na koláče, zákusky, torty.

Tip na záver: Toto množstvo na čokoládovú polevu postačí na jeden väčší koláč či zákuzok, ale aj na tortu. Ak máte koláčik menší, uberte polovicu surovín. Dôležitý je pomer, 1 diel šľahačkovej smotany a 1 diel kvalitnej čokolády.

Sladké maškrtenie.

Vynikajúci recept fantastická a jednoduchá čokoládová torta s parížskym krémom