Hrnčekový koláč z kyslého mlieka. Hrnčekové koláče sú veľmi obľúbené, pretože ich príprava je nenáročná  a chuť skvelá. Vyskúšajte jednoduchý a overený recept na fantastický koláč z kyslého mlieka.

Hrnčekový koláč z kyslého mlieka, chutný, zdravý - fotorecept kliknite

Kyslé mlieko, ovsené vločky a orechy patria k tým najzdravším potravinám. Našim koláčikom určite potešíte svoje zdravie. Tak prečo si ho nepripraviť?

Vyskúšajte aj recept - najlepší piškótový koláč

Hrnčekový koláč z kyslého mlieka

  • Čas prípravy:  10 minút
  • Čas pečenia:  30 minút
  • Počet porcií: 20 ks

 

 

Koláč z kyslého mlieka - ingrediencie

hrnček 200 ml

  • 3 hrnček kyslé mlieko
  • 0,5 hrnček olej
  • 3 ks väčšie vajcia
  • 3 hrnček ovsená múka (2,5 hrnček polohrubá  múka)
  • 1 hrnček mleté vlašské orechy
  • 0,5 hrnček nasekané vlašské orechy
  • 1,5 hrnček práškový cukor (ak chceme sladšie, 2 hrnčeky)
  • 3 kopcovitá polievková lyžica kakaa
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 kopcovitá kávová lyžička sóda bikarbóna

 

  • na ozdobenie: obľúbený džem, mandle, nasekané orechy, tmavá čokoláda

 


Recept na hrnčekový koláč z kyslého mlieka. Foto - Nela

 

Hrnčekový koláč z kyslého mlieka, ovsenej múky a orechov - postup

  1. Do väčšej misky pridáme kyslé mlieko (zákysanku), olej, vajcia, ovsenú múku (mleté ovsené vločky), pomleté a nasekané orechy, práškový cukor, kakao, vanilínový cukor a sódu bikarbónu. Všetko spolu vymiešame.

  2. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom. Ja som zvolila plech o veľkosti 42x32 cm. Koláčik je nižší. Môžeme použiť aj menší plech, koláč bude vyšší.

  3. Cesto rozotrieme na plech a pečieme pri teplote 180 oC cca 25-30 minút. Vyšší pečieme pri teplote 170 oC cca 40 minút, aby sa prepiekol.

  4. Ešte teplý ho potrieme džemom, napr. domácim marhuľovým a posypeme plátkami mandlí. Môžeme ho posypať posekanými orechmi alebo poliať rozpustenou tmavou čokoládou.

Dobrú chuť. 😍 👌

Vyskúšajte aj recept - jogurtový koláč s ovocím