Príprava nášho koláča je rýchla a nenáročná aj pre ženy, ktoré len s pečením začínajú. Dobrú chuť želáme.

Hrnčekový koláč - Ingrediencie

Cesto na hrnčekový koláč:

2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová)

1 hrnček kryštálového cukru (môže byť aj trstinový)

½ hrnček oleja

1 hrnček mlieka

2 vajcia

1 vanilínový cukor

1 prášok do pečiva

2 polievkové lyžice kakaa

Foto - autorka

Recept na hrnčekový koláč - Tvarohová zmes:

250g jemného tvarohu

1 pochúťková smotana

1 vajce

4 lyžice práškového cukru

1 vanilínový cukor

2 lyžice polohrubej múky

štipka soli

ľubovoľné ovocie, čokoláda

Foto - autorka

Postup na hrnčekový koláč:

V miske si vymiešame všetky suroviny na cesto, ručne, alebo mixérom. Tvarohovú zmes si spojíme osobitne.  Cesto si rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a postupne lyžicou ukladáme tvarohovú zmes v malých kôpkach, vedľa seba, do radu. Môžeme poukladať ľubovoľné ovocie, čerstvé, kompótové, alebo aj mrazené. Pečieme pri teplote 175oC cca 30 minút. Po upečení ho môžeme ešte vylepšiť rozpustenou čokoládou.

Foto - autorka

 

Prečítajte si aj RECEPT: Plnená paprika a plnené paradajky na francúzsky spôsob