Hrnčekový tvarohový koláč s ovocím je skutočná delikatesa. Vyskúšajte domáci recept z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý si určite obľúbite.
Tvarohový koláč s ovocím - fotorecept kliknite
Máte chuť na chutný tvarohový koláč alebo čakávate návštevu? Skúste tento hrnčekový recept. Určite si ho obľúbite.
Tvaroh patrí medzi v našich domácnostiach obľúbené a dostupné suroviny. Často ho nájdete v chladničke a občas nemá jasné využitie.
Upečete si z neho tento koláč. Príprava koláča je rýchla a nenáročná aj pre ženy či mužov, ktorí len s pečením začínajú. Alebo ešte ani nezačali.
Vyskúšajte hrnčekový recept na prípravu toho najlepšieho tvarohového koláča s ovocím z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý bude určite chutiť celej vašej rodine. Vyskúšajte aj recept na výbornú hrnčekovú bublaninu
Ingrediencie na prípravu tvarohového koláča
Cesto na hrnčekový koláč
- 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
- 1 hrnček kryštálového cukru (môže byť aj trstinový)
- ½ hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 vajcia
- 1 vanilínový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
Tvarohová zmes
- 250g jemného tvarohu
- 1 pochúťková smotana
- 1 vajce
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 2 lyžice polohrubej múky
- štipka soli
Na ozdobenie: ľubovoľné ovocie, čokoláda
Tvarohový hrnčekový koláč. Foto - Nela
Postup receptu na hrnčekový tvarohový koláč a ovocím
- V miske si vymiešame všetky suroviny na cesto, ručne, alebo mixérom. Spojíme si 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová), 1 hrnček kryštálového cukru (môže byť aj trstinový), ½ hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva a 2 polievkové lyžice kakaa
- Tvarohovú zmes si spojíme osobitne. Zmiešame si 250g jemného tvarohu, 1 pochúťkovú smotanu, 1 vajce, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice polohrubej múky a štipku soli.
- Cesto si rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a postupne lyžicou ukladáme tvarohovú zmes v malých kôpkach, vedľa seba, do radu.
- Môžeme poukladať ľubovoľné ovocie, čerstvé, kompótové, alebo aj mrazené.
- Pečieme pri teplote 175oC cca 30 minút. Po upečení ho môžeme ešte vylepšiť rozpustenou čokoládou.
Dobrú chuť. 😍 Vyskúšajte aj recept na najlepší perník, jednoduchý, rýchly a tak dobrý