Hrnčekový tvarohový koláč s ovocím je skutočná delikatesa. Vyskúšajte domáci recept z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý si určite obľúbite.

Tvarohový koláč s ovocím - fotorecept kliknite

Máte chuť na chutný tvarohový koláč alebo čakávate návštevu? Skúste tento hrnčekový recept. Určite si ho obľúbite.

Tvaroh patrí medzi v našich domácnostiach obľúbené a dostupné suroviny. Často ho nájdete v chladničke a občas nemá jasné využitie. 

Upečete si z neho tento koláč. Príprava koláča je rýchla a nenáročná aj pre ženy či mužov, ktorí len s pečením začínajú. Alebo ešte ani nezačali.

Vyskúšajte hrnčekový recept na prípravu toho najlepšieho tvarohového koláča s ovocím z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý bude určite chutiť celej vašej rodine. Vyskúšajte aj recept na výbornú hrnčekovú bublaninu

Ingrediencie na prípravu tvarohového koláča

Cesto na hrnčekový koláč

  • 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
  • 1 hrnček kryštálového cukru (môže byť aj trstinový)
  • ½ hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaa

Tvarohová zmes

  • 250g jemného tvarohu
  • 1 pochúťková smotana
  • 1 vajce
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • štipka soli

Na ozdobenie: ľubovoľné ovocie, čokoláda

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Tvarohový hrnčekový koláč. Foto - Nela

Postup receptu na hrnčekový tvarohový koláč a ovocím

  1. V miske si vymiešame všetky suroviny na cesto, ručne, alebo mixérom. Spojíme si 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová), 1 hrnček kryštálového cukru (môže byť aj trstinový), ½ hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva a 2 polievkové lyžice kakaa
  2. Tvarohovú zmes si spojíme osobitne. Zmiešame si 250g jemného tvarohu, 1 pochúťkovú smotanu, 1 vajce, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice polohrubej múky a štipku soli.
  3. Cesto si rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a postupne lyžicou ukladáme tvarohovú zmes v malých kôpkach, vedľa seba, do radu.
  4. Môžeme poukladať ľubovoľné ovocie, čerstvé, kompótové, alebo aj mrazené.
  5. Pečieme pri teplote 175oC cca 30 minút. Po upečení ho môžeme ešte vylepšiť rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť. 😍 Vyskúšajte aj recept na najlepší perník, jednoduchý, rýchly a tak dobrý