Najlepšie drapáky, recept ako pripraviť zemiakové drapáky z kuchyne portálu Ženy v meste. Skvelé sú najmä, keď sú čerstvé.

Drapáky, ako pripraviť zemiakové drapáky - fotorecept kliknite

Máte doma veľa zemiakov a neviete čo s nimi? Ak máte trošku času, určite si vyskúšajte upiecť vynikajúce zemiakové drapáky. Iba pár ingrediencií stačí k fajnej voňavej lahôdke.

Zemiakové drapáky sa výborne hodia ku kyslým polievkam, ja si ich však rada dám i samotné, len tak… obzvlášť, keď sú čerstvo upečené.

Vyskúšajte skvelý recept na chrumkavú haruľu - kliknite

 

 

Najlepšie zemiakové drapáky - ingrediencie

(pre 5 i viac hladných krkov)

  • 1 kg zemiakov
  • Cca 350 gramov hladkej múky (podľa toho, koľko múky naberú zemiaky)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 vajce
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 dl slnečnicového oleja
  • 6 strúčikov cesnaku
  • papier na pečenie

 

🛒 [Veselá audiokniha o vážnych veciach, nielen pre ľudí v Kristových rokoch. ODPORÚČAJÚ Ženy v meste - kliknite]

 

Najlepšie drapáky, RECEPT ako pripraviť zemiakové drapáky. Foto - Jaja

 

Najlepšie zemiakové drapáky - postup receptu

  1. Zemiaky uvaríme vo vode.
  2. Pripravíme si zmes na potieranie cesta - olej zmiešaný s cesnakom.
  3. Vychladnuté a ošúpané zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, korenie, vajce a múku (množstvo múky je v recepte iba približné, závisí od toho, koľko jej zemiaky zoberú). Z ingrediencií vypracujeme hladké nelepivé cesto.
  4. Z cesta ušúľame širší valec o priemere cca 5 centimetrov. Ten nakrájame na približne 2 centimetre hrubé časti.
  5. Každý kúsok rozvaľkáme do približne obdĺžnikového tvaru, potrieme cesnakovým olejom a zrolujeme. Takúto rolku ešte stočíme do formy slimáka.
  6. Takto pripravené drapáky poukladáme na plech na papier na pečenie a dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 200 stupňoch kým pekne nezružovejú (približne 30-40 minút).
  7. Hotovo! Hneď ako drapáky trošku vychladnú, sú pripravené na konzumáciu.

Dobrú chuť!  😍

Vybrali sme pre vás aj recept na fantastické domáce langoše - kliknite