Fantastické domáce langoše, overený recept. Ak máte chuť na domáce langoše, ich príprava vám potrvá približne pol hodinu. Inšpirujte sa receptom z dielne portálu Ženy v meste.

Langoše fantastické a domáce - fotorecept kliknite

Langoše – smažená placka z kysnutého cesta, vyhľadávaná hlavne na trhoch a jarmokoch. Pripravte túto pochúťku svojej rodine doma, určite sa budú oblizovať.

Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší chutný recept na výborné domáce langoše, ktorý si určite pridáte do svojej zbierky. Vyskúšajte aj tento náš recept. 🌞

Vyskúšajte aj recept na perkelt z hlivy ustricovej

Domáce Langoše

  • Počet osôb: 6
  • čas prípravy: cca 30 minút

 

 

Cesto na langoše - ingrediencie

  •  - 500 g hladká múka
  •  - ½ čerstvé droždie (21 g)
  •  - 1 ks vajce
  •  - 250 ml mlieko
  •  - 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  •  - 1 kávová lyžička soli
  •  - ½ lyžice kryštálového cukru

 

na vyprážanie:

  • olej

 

na oblohu:

  • kečup, tatárska omáčka alebo ochutený jogurt, nastrúhaný tvrdý syr

 

Recept na fantastické domáce langoše. Foto - Nela

Langoše výborné a jednoduché - postup receptu

  1. Cesto si pripravíme deň vopred, pretože musí kysnúť v chladničke.
  2. Pripravíme kvások. Do 1 dl vlažného mlieka (nie horúceho) pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vykysnúť. Bude to trvať cca 5 minút (vytvorí sa pena).
  3. Do väčšej misky pridáme všetky ostatné suroviny a vykysnutý kvások. Všetko spolu vymiesime. Celé cesto potrieme olejom (aby sa nelepilo) a vložíme do väčšieho mikroténového vrecúška, uzol urobíme na voľno, nestláčame, pretože cesto ešte podkysne. Uložíme do chladničky.
  4. Na druhý deň  (cesto môžeme v chladničke skladovať 3-4 dni) vypražíme langoše a to tak, že si ruky poriadne naolejujeme (aby sa cesto nelepilo), odoberieme kúsok cesta, vytvoríme guličku a pomaly mastnými rukami naťahujeme do tenučkej placky. Ak chceme langoše menšie, vo veľkosti malej loptičky, ak väčšie, vo veľkosti vajíčka.
  5. Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Langoše necháme na papierovom obrúsku odkvapkať, aby sa odstránil prebytočný tuk.
  6. Podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo ochuteným jogurtom (biely smotanový jogurt, pretlačený cesnak, trošku soli a čierneho mletého korenia) a nastrúhaným tvrdým syrom, prípadne dozdobíme bylinkami.
  7. Táto dávka postačí na približne 12 menších langošov.

     Dobrú chuť!  😍 👌

Vyskúšajte aj ďalší recept. Super rýchla polievka zo zeleného hrášku