Fantastické domáce langoše, overený recept. Ak máte chuť na domáce langoše, ich príprava vám potrvá približne pol hodinu. Inšpirujte sa receptom z dielne portálu Ženy v meste.
Langoše fantastické a domáce - fotorecept kliknite
Langoše – smažená placka z kysnutého cesta, vyhľadávaná hlavne na trhoch a jarmokoch. Pripravte túto pochúťku svojej rodine doma, určite sa budú oblizovať.
Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší chutný recept na výborné domáce langoše, ktorý si určite pridáte do svojej zbierky. Vyskúšajte aj tento náš recept. 🌞
Vyskúšajte aj recept na perkelt z hlivy ustricovej
Domáce Langoše
- Počet osôb: 6
- čas prípravy: cca 30 minút
Cesto na langoše - ingrediencie
- 500 g hladká múka
- ½ čerstvé droždie (21 g)
- 1 ks vajce
- 250 ml plnotučné mlieko CLEVER z BILLA
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 kávová lyžička soli
- ½ lyžice kryštálového cukru
na vyprážanie:
- olej
na oblohu:
- kečup, tatárska omáčka alebo ochutený jogurt, nastrúhaný tvrdý syr
Recept na fantastické domáce langoše s plnotočným mliekom Clever z Billa. Foto - Nela
Langoše výborné a jednoduché - postup receptu
- Cesto si pripravíme deň vopred, pretože musí kysnúť v chladničke.
- Pripravíme kvások. Do 1 dl vlažného mlieka (nie horúceho) pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vykysnúť. Bude to trvať cca 5 minút (vytvorí sa pena).
- Do väčšej misky pridáme všetky ostatné suroviny a vykysnutý kvások. Všetko spolu vymiesime. Celé cesto potrieme olejom (aby sa nelepilo) a vložíme do väčšieho mikroténového vrecúška, uzol urobíme na voľno, nestláčame, pretože cesto ešte podkysne. Uložíme do chladničky.
- Na druhý deň (cesto môžeme v chladničke skladovať 3-4 dni) vypražíme langoše a to tak, že si ruky poriadne naolejujeme (aby sa cesto nelepilo), odoberieme kúsok cesta, vytvoríme guličku a pomaly mastnými rukami naťahujeme do tenučkej placky. Ak chceme langoše menšie, vo veľkosti malej loptičky, ak väčšie, vo veľkosti vajíčka.
- Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Langoše necháme na papierovom obrúsku odkvapkať, aby sa odstránil prebytočný tuk.
- Podávame s kečupom, tatárskou omáčkou alebo ochuteným jogurtom (biely smotanový jogurt, pretlačený cesnak, trošku soli a čierneho mletého korenia) a nastrúhaným tvrdým syrom, prípadne dozdobíme bylinkami.
- Táto dávka postačí na približne 12 menších langošov.
Dobrú chuť! 😍 👌
Vyskúšajte aj ďalší recept. Super rýchla polievka zo zeleného hrášku