Kotlíkový guláš s fazuľou a údeným kolenom
- Čas celkovej prípravy: 1-1,5 hodiny (podľa výberu údeného kolena)
- Počet porcií: 8
Tip z nášho eshopu
Tradičný pokrm, ktorý sa nám na Slovensku najčastejšie spája s chatou v prírode, s priateľmi či s rodinou pri ohni. Na prvý pohľad sa nám príprava kotlíkového guláša môže zdať náročná a nie pre každého. Portál Ženy v meste by rád odvrátil tento názor a preto ponúka jednoduchý a detailný fotorecept na guláš, ktorý sme si nachystali z bravčového údeného kolena (môžete však použiť aj akékoľvek hovädzie mäso alebo divinu), cibule, zemiakov či spomínanej bielej a červenej fazule.
Náš kotlíkový fazuľový guláš si viete pripraviť aj pri bezlepkovej diéte. Voľba je na vás! Každopádne veríme, že prípravu hravo zvládnete a na záver si vychutnáte tradičný kotlíkový guláš tak, ako sa patrí - s rodinou alebo priateľmi v teple, či už na chate pri ohni alebo doma pri víkendovom obede, resp. večeri.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj podobný tradičný recept
Ingrediencie na guláš
- Cca 600 g údeného bravčového kolena bez kosti
- 2 cibule strednej veľkosti
- 4 PL oleja alebo bravčovej masti
- 1 mrkva strednej veľkosti
- 1 petržlen strednej veľkosti
- 1 plechovka sterilizovanej bielej fazule v slanom náleve (400 g)
- 1 plechovka sterilizovanej červenej fazule v sladkokyslom náleve (400 g)
- Kúsok mladej cukety (cca 15 cm)
- 5 zemiakov strednej veľkosti
- 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- Na dochutenie: Soľ, mleté čierne korenie, rasca (celá, drvená alebo mletá), mletá červená paprika (sladká, ale môže byť aj pálivá podľa preferencie), chilli korenie (voliteľné) a sušený majorán
- Na dozdobenie: Petržlenová vňať (podľa chuti)

Perfektný kotlíkový fazuľový guláš s údeným kolenom. Fotka - Nela