Vynikajúci zemiakový prívarok. Prívarok aj v kombinácii bez múky, skvelý recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči, vyskúšajte.

Niečo rýchle a chutné na obed či večeru? Aj bez mäsa to ide chutne a zdravo. Zemiakový prívarok podávame s uvareným vajcom, volským okom, strateným vajíčkom. Keď však obľubujete párky, špekáčky alebo klobásu, tak si ju opečte a pridajte k zemiakovému prívarku. Dobrú chuť prajeme. Chutné jedlá so značkou Ženy v meste.

Najlepší zemiakový prívarok - fotorecept kliknite

Prívarky sú u nás veľmi obľúbené. Ich príprava je nenáročná, vďaka smotane sú aj lahodné, chutia vynikajúco. Pripravte si zemiakový prívarok podľa nášho lacného receptu.

Zemiaky na kyslo, zemiakový prívarok. Skvelá dobrota pre celú rodinu. Tradičné slovenské jedlo. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho skvelých receptov na vynikajúce prívarky, stačí si len vybrať najlepšie prívarky, recepty ako pripraviť skvelé chutné prívarky - kliknite 

 

Vybrali sme pre vás skvelý šošovicový prívarok, recept za pár centov

 

Vynikajúci zemiakový prívarok pre celú rodinu, recept aj bez lepku

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

Výborný zemiakový prívarok - ingrediencie

  • 5 ks zemiak strednej veľkosti
  • na smotanovú zálievku: 1 ks šľahačková smotana (180-250 ml, podľa balenia), 500 ml mlieka (prípadne podľa potreby), 1 polievková lyžica hladkej špaldovej (hladkej) múky alebo Solamylu (Solamyl zvolíme pri bezlepkovej verzii)
  • na vylepšenie prívarku: 2 polievkové lyžice masla (oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky 
  • na dochutenie prívarku: soľ - podľa chuti, 1 ks bobkový list, 1 štipka celej alebo drvenej rasce, 4 guličky celého čierneho korenia, citrónová šťava alebo ocot (pridávame až nakoniec), čerstvý alebo mrazený kôpor (prívarok nádherne prevonia)

 

Najlepší zemiakový prívarok, Foto - Nela

 

 

Výborný zemiakový prívarok - postup receptu 

  1. Zemiaky si ošúpeme, dobre umyjeme a nakrájame na menšie kocky, alebo aj mesiačiky.
  2. Do väčšieho hrnca pridáme zemiaky, zalejeme vodou 2 cm nad ich okraj, pridáme korenie.
  3. Pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, soľ a varíme. Pripravíme smotanovú zálievku.
  4. Zemiaky povaríme do polomäkka. Potom pridáme dobre rozmiešanú smotanovú zálievku.
  5. Zálievku môžeme aj precediť. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle do sklovita.
  6. Primiešame mletú papriku, pridáme k zemiakom. Prívarok povaríme cca 10 minút, aby zhustol.

Tip na záver: Ak by bol prívarok hustý, zriedime ho mliekom. Keď je prívarok riedky, zahustíme ho ďalšou múkou alebo Solamylom. Nakoniec chuť doladíme citrónovou šťavou, octom. Môžeme pridať aj kôpor kvôli chuti.

Dobrú prívarkovú chuť.

Inšpirujte sa najlepší šalátový prívarok, recept aj pre začiatočníkov