Zemiakový prívarok je najlepší, hovorí sa u nás doma. Chuť zemiakového prívarku aj v kombinácii bez múky je skvelý recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči, vyskúšajte.

Zemiakový prívarok

Niečo rýchle a chutné na obed či večeru? Aj bez mäsa to ide chutne a zdravo. Zemiakový prívarok podávame s uvareným vajcom, volským okom, strateným vajíčkom. Keď však obľubujete párky, špekáčky alebo klobásu, tak si ju opečte a pridajte k zemiakovému prívarku. Dobrú chuť prajeme. Ponúkame vám chutné jedlá so značkou Ženy v meste.

Prívarky sú u nás veľmi obľúbené. Ich príprava je nenáročná, vďaka smotane sú aj lahodné, chutia vynikajúco. Pripravte si zemiakový prívarok podľa nášho overeného receptu.

Ak ste ešte neskúsili, vyskúšajte. So zemiakového prívarku sa stane skvelá dobrota pre celú rodinu. Tradičné slovenské jedlo podobne ako zemiakové placky. Jedno z najtradičnejších.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho skvelých receptov na vynikajúce prívarky, stačí si len vybrať najlepšie prívarky, recepty ako pripraviť skvelé chutné prívarky.

Vybrali sme pre vás skvelý šošovicový prívarok, recept za pár centov, alebo recept na šunkofleky. Alebo aj špenátový prívarok, či overený recept na tekvicový prívarok.

Najlepší zemiakový prívarok pre celú rodinu

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

Ingrediencie

  • 5 ks zemiakov strednej veľkosti
  • na smotanovú zálievku: 1 ks šľahačková smotana (180-250 ml, podľa balenia), 500 ml mlieka (prípadne podľa potreby), 1 polievková lyžica hladkej špaldovej (hladkej) múky alebo Solamylu (Solamyl zvolíme pri bezlepkovej verzii)
  • na vylepšenie prívarku: 2 polievkové lyžice masla (oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky,
  • na dochutenie prívarku: soľ - podľa chuti, 1 ks bobkový list, 1 štipka celej alebo drvenej rasce, 4 guličky celého čierneho korenia, citrónová šťava alebo ocot (pridávame až nakoniec), čerstvý alebo mrazený kôpor (prívarok nádherne prevonia)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Výborný zemiakový prívarok - postup receptu 

  1. Zemiaky si ošúpeme, dobre umyjeme a nakrájame na menšie kocky, alebo aj mesiačiky. Do väčšieho hrnca pridáme zemiaky, zalejeme vodou 2 cm nad ich okraj, pridáme korenie.


     
  2. Pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, soľ a varíme. Pripravíme smotanovú zálievku. Vymiešame si sľahačkovú smotanu, mlieko a lyžicu múky, alebo solamylu. Zemiaky povaríme do polomäkka. Potom pridáme dobre rozmiešanú smotanovú zálievku.


     
  3. Zálievku môžeme aj precediť. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle do sklovita. Primiešame mletú papriku, pridáme k zemiakom. Prívarok povaríme cca 10 minút, aby zhustol.


     
  4.  Vyskúšajte si zemiakový prívarok pripraviť aj podľa nášho fotoreceptu.

Tip na záver: Ak by bol prívarok hustý, zriedime ho mliekom. Keď je prívarok riedky, zahustíme ho ďalšou múkou alebo Solamylom. Nakoniec chuť doladíme citrónovou šťavou, octom. Môžeme pridať aj kôpor kvôli chuti.

Dobrú prívarkovú chuť. Inšpirujte sa najlepší šalátový prívarok, recept aj pre začiatočníkov