Najlepšie zemiakové placky. Vyskúšajte tradičný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Fantastická dobrota našich starých mám.

Chrumkavé zemiakové placky sú výborné na obed či večeru, výbornou prílohou aj k pokrmom z mäsa. Prajeme vám dobrú tradičnú chuť.

Najlepšie tradičné zemiakové placky - fotorecept kliknite

Domáce zemiakové placky. Úžasná pochúťka. No kto by ich nemiloval? Ešte ste ich nerobili? Neviete ako na to? Nemajte obavy, my vám poradíme.

Prípravu placiek zvládne aj každý začiatočník. Najlepšie zemiakové placky so značkou Ženy v meste s podrobným fotoreceptom. 

Zemiaky sú na Slovensku snáď základnou potravinou. Nesmú chýbať v žiadnej komore. Naše staré mamy z nich dokázali vykúzliť neskutočné dobroty.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých jedál zo zemiakov výborné zemiaky, najlepšie recepty zo zemiakov - kliknite Nech sa páči, inšpirujte sa.

Recept na skvelý obed obľúbené zemiaky na kyslo, zemiakový prívarok

 

Najlepšie zemiakové placky, ako pripraviť chrumkavé placky

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 6 placiek (2-3 osoby)

 

Vynikajúce domáce zemiakové placky - ingrediencie                                    

  • 5 ks zemiak strednej veľkosti
  • 2 ks vajce
  • 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 1 kopcovitá lyžica hladkej špaldovej (hladkej) múky 
  • na dochutenie placiek: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), drvená rasca, sušený majorán, kurkuma (môžete vynechať, nie je síce tradičná, výborná však na kĺby, pôsobí protizápalovo)
  • na pečenie placiek: olej podľa potreby

 

 

Najlepšie chrumkavé zemiakové placky. Foto - Nela

 

Vynikajúce domáce zemiakové placky - postup receptu 

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a osušíme. Nastrúhame ich na strúhadle alebo použijeme kuchynský robot.
  2. Je vhodné nastrúhať polovicu zemiakov úplne najemno (kašu), ale aj na malé rezančeky, druhú polovicu.
  3. K nastrúhaným zemiakom pridáme vajcia, hladkú špaldovú múku. Môžeme zvoliť aj klasickú múku hladkú.
  4. Premiešame. Pridáme korenie, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, rascu a sušený majorán.
  5. Pridáme aj trochu mletej kurkumy. Samozrejme, nie je tradičná, ale úžasná pre naše zdravie. Vyskúšajte.
  6. Všetko spolu dobre premiešame. Malo by nám vzniknúť polotuhé cestíčko. Ak je treba, pridáme si múku.
  7. Na kvalitnejšiu panvicu pridáme dve polievkové lyžice oleja, necháme rozohriať a lyžicou urobíme placku.
  8. Placku urobíme tak, že si lyžicou rozotrieme cesto po celej ploche. Upečieme ju z oboch strán dozlatista.
  9. Domáce zemiakové placky môžeme piecť aj na malom množstve oleja, nebudú však až také chrumkavé.
  10. Chrumkavé zemiakové placky po upečení ukladáme na papierový obrúsok, odstránime tak prebytočný tuk.

Tip na záver: Opäť pre obľúbencov mäsa. Do cesta na zemiakové placky môžete primiešať malé kúsky nakrájanej šunky alebo údeného mäsa. Prekvapte svoju mužskú polovičku touto pochúťkou.

Dobrú tradičnú chuť.

Vyskúšajte aj vynikajúca cuketová haruľa so zemiakmi pečená na plechu