Najlepšie cuketovo zemiakové placky sa oplatí vyskúšať. Máme pre vás top recept ako si pripomenúť chuť cuketovo zemiakových placiek.

Cuketovo zemiakové placky

Recept na zemiakové placky, inak možno známy aj ako haruľa, pozná zrejme na Slovensku každý. Zloženie je jednoduché: zemiaky, cesnak, petržlenová vňať, trochu múky.

Chrumkavé cuketovo zemiakové placky sú skvelá alternatíva, v ktorej sa spájajú zemiaky s menej všednou, no veľmi obľúbenou cuketou.

Skúste si pripraviť cuketovo zemiakové placky podľa receptu od žien v meste.

Zemiakovo cuketové placky

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas pečenia v min.: 25
  • Počet porcií: 5

Postup prípravy cuketovo zemiakových placiek je jednoduchý, vlastne stačí si len nastrúhať dve základné suroviny cuketu a zemiaky, prípadne použite kuchynský robot a o chutnú večeru alebo ľahší obed máte postarané.

Celá vaša rodina isto ocení, že ste vylepšili tradičný recept s haruľou a pripravili si placky obohatené o ďalšiu super zdravú zeleninu – cuketu. Každému sa už určite slinky zbiehajú, tak poďte do toho.

Ak sa totiž k tradičným pochutinám slovenskej kuchyne pridá ešte cuketa, posledné roky u nás veľmi obľúbená pre jej sviežu a lahodnú chuť, nemôže vzniknúť nič iné než chrumkavá a chuťovo nesmierne zaujímavá pochúťka. Prípadne vyskúšajte zemiakové hranolky.

Ingrediencie na cuketové placky so zemiakmi

(na 5 porcií)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšie cuketovo zemiakové placky, overený recept

  1. Nastrúhame si zemiaky, osolíme ich mierne a počkáme, či pustia šťavu. Tú zlejeme. Pridáme vajcia aj čierne korenie.


     
  2. To isté urobíme s cuketou a pridáme petržlenovú vňať, nakrájanú na drobno.


     
  3. Nasleduje ešte nastrúhaný cesnak a múka.


     
  4. Dôkladne premiešame. Urobíme si placky, ktoré ponoríme do horúceho oleja. Smažíme z oboch strán do zlatista.

A takýto je výsledok. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako si pripraviť jedlá z cukety