Výborné koláčiky z cesta plneného mletým mäsom, recept originál. Urobte si chuťovku na víkend, pre rodinu či pre hostí.

Skvelé koláčiky, cesto plnené mletým mäsom, recept originál

Plnené pečivo s akýmkoľvek druhom mletého mäsa ochutíte naším dipom a za 45 minút máte hotových 25 kusov. Ak vám budú stačiť. A príjemný víkend môže pokračovať aj s týmito slanými maškrtami.

Dajte nám vedieť do diskusie ako vám koláčiky plnené mletým mäsom chutili. Želáme vám dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na perfektné langoše z jogurtu, domáci RECEPT 🌞


Cesto plnené mletým mäsom - Ingrediencie na cesto

  • 350 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 200 ml vlažnej vody
  • 2 PL oleja

Koláčiky plnené mletým mäsom ingrediencie na náplň

  • 1 PL oleja
  • 1 malá červená cibuľa
  • 350 g mletého mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia červená paprika
  • 1 zarovnaná PL rozmarínu
  • 1 zarovnaná KL mletej sladkej papriky
  • 1 zarovnaná KL soli
  • ½ KL čierneho korenia
  • 100 g krémového kozieho syra

Koláčiky plnené mletým mäsom - ingrediencie na dip

  • 200 g kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • štipka korenia

Výborné koláčiky, cesto plnené mletým mäsom. Foto - archív

Koláčiky, cesto plnené mletým mäsom - postup

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť.
  3. Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. (elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C)
  4. Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.

Koláčiky plnené mletým mäsom - Rady

  • Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút pred dopečením syrom. Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili. Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.

Dobrú chuť!

Prečítajte si aj recept na výborné olivové pesto