Perfektné langoše z jogurtu, domáci recept. Ak majú vaše deti hostí, určite im budú chutiť langoše. Z cesta môžete urobiť aj sladké buchtičky. Langoše sú tradičné slovenské jedlo a slováci si ich často aj v googli hľadajú pod názvom langoše z trhu. Jednoducho ich majú radi.

Perfektné langoše z jogurtu, fotorecept kliknite

Domáce langoše podľa receptu našej čitateľky Márie Mydlovej sme ochutnali a veľmi nám zachutili. Takže sa musíme o recept podeliť. Používa sa v ňom aj jogurt (teda na nami zvolené množstvo dva).

Výsledok sa dá tradične jesť s cesnakom, kečupom alebo smotanou a syrom. Takže dámy a páni, nechajte si chutnať! Domáce langoše z jogurty vám určite chutiť budú. A rovnako na letnom kúpalisku ako doma.

Vyskúšajte aj recept na domáce pirohy ako od babičky 👌

 

 

Perfektné langoše z jogurtu - ingrediencie

  • 2 biele jogurty (200 g jeden)
  • 800 gramov polohrubej výberovej múky
  • 1,6 dcl mlieka (poloteplé)
  • 42 g droždie (jedna kocka)
  • štipka soli

 

Perfektné langoše z jogurtu, domáci recept. Foto - redakcia

 

Perfektné langoše z jogurtu - postup

  1. Mlieko a droždie dáme podkysnúť. Potom pridáme jogurty, soľ, múku a vypracujeme cesto, ktoré sa oddeľuje od misy. Keď je husté, pridáme ešte trošku mlieka.
  2. Dáme do mikroténového vrecka a necháme 2 hod. odpočívať v chladničke.  Nechať ho môžeme v chlade aj niekoľko dní.
  3. Pozor: cesto poriadne vykysne, objem zväčší dvakrát. Podávame s cesnakom, kečupom alebo smotanou a syrom.

Dobrú chuť! ❤️

Vybrali sme pre vás aj recept na rezne v pohánkovej krupici s uhorkovo-mangovou omáčkou