Božské cestoviny s cuketou, zdravé a rýchle. Top recept na fit jedlo, ktoré zasýti a chutí božsky. Vyskúšajte recept z dielne portálu Ženy v meste.

Božské cestoviny s cuketou - fotorecept kliknite

Cuketa je zelenina, ktorá je nielen lacná, ale predovšetkým plná živín. V obchodoch ju môžeme kúpiť celoročne, čo je veľkou výhodou. Má veľmi nízky obsah kalórii, neobsahuje žiaden tuk.

Chcete detoxikovať alebo schudnúť? Tak potom je toto cuketové jedlo pre vás ako stvorené. Rýchle a nenáročné na prípravu. Portál Ženy v meste vám ponúka tento skvelý recept, ktorý si určite obľúbite. Fit jedlo, ktoré vás naozaj zasýti a rovnako aj chutí božsky. Ale to už viete, dobrú chuť. 😍

Vybrali sme aj recept na nastrúhanú cuketu, ako jednoducho pripraviť najlepšiu strúhanú cuketu. fit RECEPT

 

 

Prečo cuketa

Cuketa: pôsobí priaznivo na odkyslenie organizmu, detoxikuje a odvodňuje, zlepšuje trávenie, má antibakteriálne účinky, pôsobí upokojujúco , posilňuje svaly a srdce, je vhodná pri cukrovke, dne, reume, problémoch s obličkami, zvyšuje imunitu organizmu, pomáha udržiavať štíhlu líniu, zlepšuje činnosť mozgu

Okrem toho obsahuje: karotény, minerály: horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor, vitamíny A, B, C, vlákninu, približne 93,5% vody

Božské cestoviny s cuketou - ingrediencie

(4 osoby)

  • 3 ks menšia mladá cuketa 
  • 500 g bezvaječných cestovín (celozrnných, špaldových)
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 3 lyžice maslo
  • 2 lyžice olivový olej


na dochutenie: 

  • soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, kurkuma, cukor (nemusí byť) 


 

Recept na cestoviny s cuketou - zdravé a rýchle. Foto - autorka

 

Božské cestoviny s cuketou - postup receptu

  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme do sklovita na masle a olivovom oleji. Cuketu si umyjeme, nešúpeme (pod šupkou je najviac vitamínov), nastrúhame na strúhadle (cca 3 plné hrste) a pridáme k cibuli.
  2. Ochutíme soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením (nemusí byť), kurkumou (výborná na kĺby) a troškou cukru (nemusíme). Dusíme do polomäkka.
  3. Cestoviny si uvaríme podľa druhu. Najlepšie sú slimáky alebo špirálky. Scedíme. Pridáme k dusenej cukete, premiešame. Podľa potreby ešte dochutíme.
  4. Ak sa vám zdá toto jedlo príliš obyčajné, neriešite kalórie, môžete pridať opečenú slaninku alebo nastrúhať ľubovoľný syr.

Dobrú chuť! 🍆

Vybrali sme pre vás aj osvedčený recept na výborný guláš so zemiakmi