Božské cestoviny s cuketou, zdravé a rýchle. Top recept na fit jedlo, ktoré zasýti a chutí božsky. Vyskúšajte recept z dielne portálu Ženy v meste.
Božské cestoviny s cuketou - fotorecept kliknite
Cuketa je zelenina, ktorá je nielen lacná, ale predovšetkým plná živín. V obchodoch ju môžeme kúpiť celoročne, čo je veľkou výhodou. Má veľmi nízky obsah kalórii, neobsahuje žiaden tuk.
Chcete detoxikovať alebo schudnúť? Tak potom je toto cuketové jedlo pre vás ako stvorené. Rýchle a nenáročné na prípravu.
Portál Ženy v meste vám ponúka tento skvelý recept, ktorý si určite obľúbite.
Fit jedlo, ktoré vás naozaj zasýti a rovnako aj chutí božsky. Ale to už viete, dobrú chuť. 😍
Cuketa recepty
Všetko o cukete
Nastrúhaná cuketa
Cuketa s cestovinou
Zapečená cuketa
Cuketová polievka
Recepty z cukety placky
Cuketa na panvici
Cuketa v rúre
Cuketový tatarák
Vybrali sme aj recept na nastrúhanú cuketu, ako jednoducho pripraviť najlepšiu strúhanú cuketu. fit RECEPT
Top recept pre vás
Prečo cuketa
Cuketa: pôsobí priaznivo na odkyslenie organizmu, detoxikuje a odvodňuje, zlepšuje trávenie, má antibakteriálne účinky, pôsobí upokojujúco , posilňuje svaly a srdce, je vhodná pri cukrovke, dne, reume, problémoch s obličkami, zvyšuje imunitu organizmu, pomáha udržiavať štíhlu líniu, zlepšuje činnosť mozgu
Okrem toho obsahuje: karotény, minerály: horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor, vitamíny A, B, C, vlákninu, približne 93,5% vody
Božské cestoviny s cuketou - ingrediencie
(4 osoby)
- 3 ks menšia mladá cuketa
- 500 g bezvaječných cestovín (celozrnných, špaldových)
- 1 ks veľká cibuľa
- 3 lyžice maslo
- 2 lyžice olivový olej
na dochutenie:
- soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, kurkuma, cukor (nemusí byť)
Recept na cestoviny s cuketou - zdravé a rýchle. Foto - Nela
Božské cestoviny s cuketou - postup receptu
- Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme do sklovita na masle a olivovom oleji. Cuketu si umyjeme, nešúpeme (pod šupkou je najviac vitamínov), nastrúhame na strúhadle (cca 3 plné hrste) a pridáme k cibuli.
- Ochutíme soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením (nemusí byť), kurkumou (výborná na kĺby) a troškou cukru (nemusíme). Dusíme do polomäkka.
- Cestoviny si uvaríme podľa druhu. Najlepšie sú slimáky alebo špirálky. Scedíme. Pridáme k dusenej cukete, premiešame. Podľa potreby ešte dochutíme.
- Ak sa vám zdá toto jedlo príliš obyčajné, neriešite kalórie, môžete pridať opečenú slaninku alebo nastrúhať ľubovoľný syr.
Dobrú chuť! 🍆
Vybrali sme pre vás aj osvedčený recept na výborný guláš so zemiakmi