Najlepší tatarák. Recept ako pripraviť tatársky biftek. Delikatesa z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Najlepší tatarák, tatársky biftek - fotorecept kliknite

Prekvapte svoju mužskú polovičku touto dobrotou. Nech sa páči. Ak surové mäso neobľubujete, máme pre vás pripravený recept na cuketový tatarák, ktorý je nielen zdravý, ale chutí úžasne. 

Tatársky biftek je jedlo zo surového hovädzieho mäsa - sviečkovice. Jemne naškrabané mäso, s cibuľou, soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, worchestrovou omáčkou a horčičou.

Spája sa surovým vaječným žĺtkom. Všetky ingredience sa dobre zmiešajú. Tatársky biftek sa podáva na hrianke potretej cesnakom.

Oplatí sa vyskúšať fantastický stroganov so značkou Ženy v meste

Najlepší tatarák. Ako pripraviť tatársky biftek originál

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

Najlepší tatársky biftek originál - ingrediencie

  • 250 g hovädzej sviečkovice
  • 2 ks žĺtok
  • 1 ks menšia šalotka (červená cibuľa)
  • 1 polievková lyžica kečupu
  • 1 polievková lyžica horčice
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika (sladká, podľa chuti aj pálivá), worchestrová omáčka
  • na dozdobenie: pažítka, petržlenová vňať

 

🛒 [Veselá audiokniha o vážnych veciach, nielen pre ľudí v Kristových rokoch. ODPORÚČAJÚ Ženy v meste - kliknite]

 

Najlepší tatarák, tatársky biftek. Foto - Nela

 

Najlepší tatarák originál - postup receptu

  1. Hovädzie mäso zo sviečkovice dôkladne umyjeme, osušíme a ostrým nožom jemne naškrabeme. Do misky vložíme mäso, pridáme žĺtky a nadrobno nakrájanú šalotku.
  2. Pravý tatarák dochutíme kečupom, horčicou, soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou (sladkou aj pálivou), worchestrovou omáčkou. Dobre premiešame.
  3. Tatársky biftek originál podávame tak, že si na teplú hrianku potretú cesnakom rozotrieme v tenke vrstve ochutené hovädzie mäso. Zdobíme pažítkou, petržlenovou vňaťou.

Tip na záver: Netreba zabúdať, že tatársky biftek konzumujeme predovšetkým v zimných mesiacoch, pretože sa hovädzie mäso a vaječný žĺtok podávajú v surovom stave. Tatarák nepripravujeme do zásoby, pripravujeme si ho vždy čerstvý.   

Dobrú delikátnu chuť.

Vybrali sme pre vás recept ako pripraviť výborné dusené hovädzie mäso