Najlepšie hovädzie mäso. Najjednoduchší recept ako pripraviť dusené hovädzie stehno, alebo divinu. Vyskúšajte recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Najlepšie hovädzie mäso, ako prípraviť dusené hovädzie - fotorecept kliknite

Veľa začiatočníkov si netrúfne na prípravu stehna z hovädzieho mäsa alebo z diviny, pretože majú obavy, že mäso bude tvrdé a suché. Vyskúšajte náš jednoduchý recept na jeho prípravu.

Takto pripravené hovädzie mäso môžete použiť pri príprave ďalších jedál ako paradajková, sviečková alebo chrenová omáčka. Hodí sa aj ku kyslej alebo sladkej kapuste s knedľou.

Portál Ženy v meste vám ponúka základný recept na prípravu duseného hovädzieho stehna, stehna z diviny. Recept je jednoduchý, veď predsa, v jednoduchosti je krása. 🍗👍

Vyskúšajte aj recept na výnimočnú divinu, recept ako urobiť guláš z diviny

Dusené hovädzie mäso recept

  • Počet porcií: 4 osoby
  • Čas prípravy: 1-1,5 hodiny

 

 

Výborné dusené hovädzie mäso, stehno - ingrediencie

  • 800 g stehna (hovädzieho, srnčieho, diviačieho) 
  • 2 ks väčšia cibuľa
  • 1 balíček korenia na divinu (vlastné korenie)
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 polievková lyžica masla

 

Najlepšie hovädzie mäso, top recept  ako pripraviť dusené hovädzie. Foto - Nela

 

Dusené hovädzie mäso stehno, srnčie alebo diviačie mäso - postup receptu

  1. Mäso (ja som zvolila stehno z mladého srnca) si dôkladne umyjeme a osušíme. Ak je potrebné, odblaníme.
  2. Potrieme ho korením na divinu. Môžeme si pripraviť vlastné korenie, a to roztlačením obľúbeného korenia v mažiariku. Mäso poriadne pomasírujeme, aby sa „napilo“. Odložíme do chladu aspoň na jednu hodinu, môžeme aj na noc. Na túto prípravu je najlepšie použiť kvalitnú panvicu alebo hrniec s pokrievkou.
  3. Na oleji mäso opekáme z každej strany do hneda, aby sa zatiahlo. Pridáme na polovicu prekrojené cibule a restujeme vedľa mäsa. Panvicu prikryjeme a na najnižšom stupni dusíme cca 5-10 minút, aby mäso pustilo šťavu. 
  4. Mäso dusíme cca 1 hodinu a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Dĺžka dusenia záleží aké mäso použijeme, prípadne aký veľký kus mäsa máme. Každý kilogram mäsa potrebuje cca 1-1,5 hodiny tepelnej úpravy.
  5. Hotové mäso vyberieme a zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo. Je to veľmi dôležité. Šťava v mäse sa rozloží a mäso sa bude aj dobre krájať. 
  6. Výpek s cibuľou si rozmixujeme ponorným mixérom. Môžeme ešte zriediť vodou podľa potreby, alebo zjemniť smotanou. Dochutíme podľa chuti. Prevaríme a odstavíme. Nakoniec pridáme maslo na zjemnenie.
  7. Mäso nakrájame na tenké plátky. Môžeme ho vložiť do rôznych omáčok, podávať s kyslou alebo sladkou kapustou. Ak omáčku z dusenia nepoužijeme, môžeme ju zamraziť a kedykoľvek využiť napr. ku mäsu z polievky.
  8. Takto pripravené hovädzie mäso môžeme konzumovať aj na studeno s kyslou uhorkou, čalamádou, horčicou, chrenom a chlebíkom. 

Dobrú chuť. 🍗👍

Vybrali sme pre vás aj recept na pravú domácu huspeninu, recept originál