Pesto z medvedieho cesnaku je vynikajúcou prílohou k mnohým jedlám a existuje množstvo spôsobov, ako ho využiť. Počas posledných rokov sa zbez medvedieho cesnaku stal u nás veľmi populárny a tak pribudlo aj množstvo nápadov ako ho využiť.
Použitie pesta z medvedieho cesnaku
Ak hľadáte nápady na použitie už hotového pesta z medvedieho cesnaku, vybrali sme pre vás tie najrozšírenejšie. Vyskúšajte s nami nájsť využitie pre túto lahódku z medvedieho cesnaku. Tu je len pár základných nápadov.
- Cestoviny: Pesto z medvedieho cesnaku je vynikajúcou prílohou k cestovinám. Stačí variť cestoviny podľa návodu na obale, pridať pesto a premiešať. Môžete ho ešte obohatiť o kúsok šunky, kuracieho mäsa alebo zeleniny.
- Pečené zemiaky so smotanou a pestom z medvedieho cesnaku sú vynikajúcou alternatívou k bežnej prílohe. Stačí zemiaky uvarené v rúre nakrájať na polovicu, vytvoriť do každej polovice priehlbinku, pridať lyžicu pesta a trochu smotany a opiecť do zlatista.
- Mäso: Pestom z medvedieho cesnaku môžete ochutiť rôzne druhy mäsa, ako napríklad kuracie prsia, bravčové mäso, alebo steak. Na vzniknutú omáčku stačí zmiešať pesto s troškou smotany alebo vývaru.
- Pečivo: Pesto môžete použiť ako náplň do sendviča, či bagety alebo ho natrieť na topinku s paradajkou a mozzarellou.
- Ryby: Pestom z medvedieho cesnaku môžete dochutiť množstvo rýb, ako príklad uveďme lososa, krevety alebo tilápiu. Stačí rybu položiť na papier na pečenie, potrieť pestom a upiecť v rúre.
- Zelenina: Pesto z medvedieho cesnaku je vynikajúce aj ako príloha k zelenine, napríklad k dusenej brokolici alebo pečenej cukete.
Nakoniec, pesto z medvedieho cesnaku môžete použiť ako základ aj pre iné recepty, napríklad krémové polievky alebo rôzne omáčky. S pestom z medvedieho cesnaku sú možnosti neobmedzené a vynikajúco chutí k mnohým jedlám!
Vyskúšajte, recept ako ho pripravíte nájdete na videu. Prípadne vyskúšajte recepty zo zemiakov na webe chutné recepty. Vyskúšajte aj ďalšie nápady ako spracovať medvedí cesnak. Skúste aj kedy rastie medvedí cesnak. Alebo aj polievku z medvedieho cesnaku bez smotany.