Fantastická torta Korytnačka, recept na výborný dezert z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si skvelú dobrotu s receptom z kuchyne portálu Ženy v meste.

Obľúbená torta Korytnačka - recept

Dezert - skvost. Zákusok na bežný deň? Tvor. Upeč roládu a niečo z nej stvor! Pripravte si s nami výbornú tortu Korytnačku.

Vyskúšajte tento recept z knihy Tak mam mama naučila v ktorej autorka Lucia Chrenko [kliknite] prepojila tradičné slovenské recepty s modernými časmi.

Výsledok bude stáť za to. 😍

Vyskúšajte aj recept - vynikajúci tvarohový cheesecake s ovocím

Skvelá torta Korytnačka 

  • 220 °C, 10 min.
  • Misa s priemerom 22 cm

 

 

Torta Korytnačka - ingrediencie

Cesto

  • 100 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • ½ balíčka prášku po pečiva
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžicu vlažnej vody

Krém

  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 550 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 1 balíček želatíny na stuženie krémov (20 g)
  • 1 jahodový džem s vanilkou na potieranie

 

 

Fantastická torta Korytnačka, recept na výborný dezert. Foto - Tak ma mama naučila

Fantastická torta Korytnačka - postup receptu

  1. Žĺtky, cukor, vodu a olej vymiešame do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva a premiešame. Sneh z bielkov postupne jemne pridáme na koniec.
  2. Cesto rozotrieme na plech vyložený mastným papierom a upečieme.
  3. Vyklopíme, stočíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Papier stiahneme, cesto natrieme džemom a opäť zvinieme.
  4. Pripravíme si krém. Zo 400 ml mlieka a pudingu uvaríme krém spolu s vanilkovým strukom. Želatínu necháme napučať v 150 ml mlieka a pridáme ju do uvareného pudingového krému.
  5. Prisypeme cukor a vymiešame do hladka. Hotový krém necháme vychladnúť.
  6. Nachystáme si misu s priemerom 22 cm, v ktorej budeme korytnačku robiť.
  7. Roládu nakrájame na 19 kúskov. Najprv obložíme kúskami rolády obvod misy (8 ks), potom spodok (6 ks) a navrstvíme pudingový krém. Na vrch korytnačky poukladáme zvyšné kusy rolády (5 ks).
  8. Hotovú korytnačku necháme v chladničke stuhnúť 12 hodín.
  9. Pred podávaním korytnačku z misy vyklopíme.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu.

Vybrali sme pre vás aj ďalšie recepty na najlepšie torty