Jednoduchý tvarohový cheesecake s ovocím vám určite bude chutiť. Vyskúšajte klasický recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Navyše je jeho príprava úplne jednoduchá aj pre začiatočníkov.

Cheesecake

Je šťavnatý, osviežujúci, plný výborných chutí. Chuť na tvarohový cheesecake s ovocím je takmer vždy. Kto by odolal skvelému tvarohovému koláču?

Keď si ho pekne ozdobíte, takýto koláčik ulahodí nielen vašim chuťovým pohárikom, ale aj oku. Ide o stávku na istotu. Momentálne určite naobľúbenejší koláč v slovenských kaviarňach.

Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší výborný recept, ktorý si môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii. Určite si na cheesecaku pochutíte a s vami aj vaša rodina. Možno máte chuť na čokoládovú verziu, alebo nepečenú. Vyskúšajte aj recept na  hrnčekový jablkový koláč

Klasický tvarohový cheesecake s ovocím

  • Počet osôb: 10
  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 15+50 minút
  • Čas chladenia: 4 hodiny

 

Ingrediencie na cheesecake

sušienkové cesto:

  • 200 g sušienky (Bebe alebo iné maslové sušienky, bezlepkové)
  • 100 g zmäknuté maslo

tvarohová zmes:

  • 500 g odtučneného tvarohu,
  • 250 g ricotta (mascarpone),
  • 200 g kyslej smotany,
  • 2 ks vanilínový cukor,
  • 2 kopcovité lyžice kryštálového cukru,
  • 2 zarovnané lyžice Zlatého klasu,
  • 2 ks väčšie vajce (menšie 3 ks),
  • nastrúhaná citrónová kôra,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Klasický cheesecake s tvarohom a jahodami - postup receptu

  1. Najprv si pripravíme sušienkové cesto. Sušienky si rozmixujeme, prípadne zomelieme. Ak zvolíme bezlepkovú verziu, použijeme vhodné maslové sušienky. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme si hmotu, ktorú natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer cca 26 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie (z papiera na pečenie si vystrihneme kruh podľa obvodu formy).


     
  2. Sušienkové cesto pečieme pri teplote 170oC 10-15 minút. Necháme vychladnúť.


     
  3. Medzitým si pripravíme tvarohovú zmes. Pri najnižších otáčkach vyšľaháme tvaroh, riccotu, kyslú smotanu. Postupne pridávame cukor, Zlatý klas, nastrúhanú citrónovú kôru a nakoniec vajíčka. Vznikne nám hladká hmota.


     
  4. Pred pečením si pripravíme tortovú formu so sušienkovým základom. Z papiera na pečenie vystrihneme pásy, ktoré dáme okolo celej formy, aby sa nám cheesecake pri pečení neprilepil. Vylejeme tvarohovú hmotu.


     
  5. Cheesecake pečieme pri teplote 170oC 50 minút. Potom pootvoríme dvierka (cca 10cm) a necháme koláč v rúre ešte ďalších 30 minút. Upečený tvarohový koláč vyberieme, necháme vychladnúť. Potom ho dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny zachladiť, najlepšie však do druhého dňa.


     
  6. Tento jednoduchý koláčik môžeme poliať rozpustenou čokoládou a bohato ozdobiť obľúbeným čerstvým ovocím, medovkou. Môžeme ešte pridať šľahačku alebo biely jogurt.

Dobrú chuť.  Vyskúšajte aj recept na úžasné domáce tiramisu.