Koláč s pudingom, banánmi a šľahačkou je nielen jednoduchý, ale chutí úžasne. Ešte ste ho nerobili? Recept z kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Tento jednoduchý koláčik s pudingom a banánmi sa teší u nás doma veľkej obľube. Voláme ho Ivetkin koláč, pretože je to recept našej Ivetky. Každý, kto ho ochutnal si pýta recept, lebo chutí neodolateľne. Je šťavnatý, nie príliš sladký a bez lepku.

Famózny koláč s pudingom, banánmi a šľahačkou, fotorecept kliknite

Veľká noc je už za dverami. Pripravte svojim šibačom fantastický koláč podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste. Dajte nám potom vedieť, ako vám chutil. Budeme veľmi radi.

Inšpirujte sa receptom na fantastickú mramorovú bábovku

Famózny koláč s pudingom, banánmi a šľahačkou, bezlepkový

  • Čas prípravy:  30 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet porcií: 30 ks

 

 

Výborný koláč s pudingom, banánmi a šľahačkou - ingrediencie 

hrnček 200 ml 

na cesto:

  • 5 ks väčšie vajce
  • 1 hrnček práškový cukor  
  • 1/2 hrnček olej
  • 1 ks prášok do pečiva 
  • 3 ks čokoládový puding 
  • štipka soli

 

na puding - pudingový krém:

  • 1 l mlieko
  • 3 ks čokoládový puding
  • 3 polievková lyžica kryštálový cukor (prípadne podľa chuti)
  • 200 g maslo
  • 100 g tmavá čokoláda

 

ostatné ingrediencie:

  • 1 pohár obľúbený džem
  • 4-5 ks banán
  • 500 ml šľahačková smotana 33%
  • stužovač (nemusí byť)

na ozdobenie: mäta, medovka, ovocie, nastrúhaná čokoláda

 

Famózny koláč s pudingom, banánmi a šľahačkou. Foto - Nela

 

Výborný koláč s pudignom, banánmi a šľahačkou - postup receptu

  1. Najprv si upečieme korpus, ktorý je bez lepku. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Osobitne vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do penista. Zašľaháme olej.
  2. K vyšľahanej žĺtkovej pene postupne varechou zapracujeme sneh z bielkov. Potom opatrne primiešame pudingové prášky zmiešané s práškom do pečiva.
  3. Plech na pečenie (veľkosť cca 27x37 cm) vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvrstvíme v tenkej vrstve na celý plech a pečieme pri teplote 180 oC 15-20 minút. 
  4. Príprava pudingového krému je úplne jednoduchá. Z litra mlieka, kryštálového cukru a pudingových práškov si uvaríme puding. Ešte do teplého primiešame maslo a tmavú čokoládu.
  5. Z upečeného cesta odstránime kožu. Ak sa nechceme zdržiavať, stačí korpus obrátiť a odstrániť papier na pečenie. Robí sa to preto, aby džem vpil do cesta a neoddeľoval sa pri krájaní. 
  6. Na vychladnuté cesto rozotrieme obľúbený džem. Na džem ukladáme nakrájané banány po celej ploche. Potom rozvrstvíme vlažný pudingový krém.
  7. Šlahačkovú smotanu so stužovačom (nemusí byť) vyšľaháme dotuha. Dávame pozor, aby sme ju neprešľahali. Nakoniec ju rozotrieme po celej ploche koláča.

Tip na záver: Šľahačku môžeme zarovnať alebo urobiť vareškou vlnky. Koláč nakoniec dozdobíme čerstvou medovkou alebo mätou, postrúhanou čokoládou, alebo aj čerstvým ovocím. Ak máte radi sladšie, pridajte cukor aj do šľahačky.

Dobrú chuť. 

Oplatí sa vyskúšať aj recept na najlepšiu piškótovú roládu s džemom