K Veľkej noci neodmysliteľne patria aj koláče a torty. Pripravte si chutnú domácu tortu, ktorej príprava vám zaberie 40 minút, ale výsledok stojí za to. Je zo špaldovej múky, nie príliš sladká, plná tvarohu a ovocia. Chutí božsky.

Najlepšia hrnčeková veľkonočná torta, fotorecept kliknite

Najlepšia veľkonočná torta s tvarohovým krémom chutí neodolateľne. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila opäť zaujímavý recept na sladkú dobrotu. 🎂

Vyskúšajte aj recept - fantastická nepečená tvarohová torta s ovocím

 

Najlepšia veľkonočná torta, hrnčeková a jednoduchá

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet kusov: 16 - 18

 

Najlepšia veľkonočná torta - ingrediencie

korpus:                               

        hrnček 200 ml

  • 5 ks vajcia
  • 1 hrnček hladká špaldová múka T 630 (hladká pšeničná múka)
  • 1/2 hrnček kryštálový cukor (trstinový cukor)
  • 1/2 hrnček horúca voda
  • 1/2 hrnček olej
  • 1/2 balíček prášok do pečiva
  • štipka soli

lahodný tvarohový krém:

  • 500 ml mlieko
  • 2 ks Zlatý klas
  • 3 ks vanilínový cukor
  • 3 polievkové lyžice kryštálového cukru (kto má rád sladšie)
  • 100 g maslo
  • 500 g jemný tvaroh

na potretie a ozdobu:

  • džem, jahody (ľubovoľné ovocie), čokoládové vajíčka, medovka

 

Vyskúšajte najlepšie nápady na Veľkonočné recepty - kliknite

 

Najlepšia veľkonočná torta. FOTO - Nela

 

Najlepšia veľkonočná torta - postup

  1. Najprv si pripravíme tvarohový krém. Mlieko rozdelíme napoly, do jednej časti vmiešame Zlaté klasy a druhú časť mlieka dáme variť s vanilínovým a kryštálovým cukrom. Do horúceho mlieka prilejeme rozmiešanú zmes a uvaríme hustý puding. Do vlažného pudingu primiešame maslo. Po vychladnutí puding postupne zapracujeme k tvarohu a vyšľaháme lahodný krém. Odložíme ho do chladu.
  2. Medzitým pripravíme cesto na korpus. K múke primiešame prášok do pečiva. Múka sa zároveň prevzdušní. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Najprv vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Začíname bielkami, aby sme si nemuseli umývať metličky. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista. Pridáme horúcu vodu, prešľaháme. Potom zašľaháme olej. Na najmenšom stupni mixérom zapracujeme vymiešanú múku.
  3. Nakoniec do cesta varechou opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu (cca 26 cm) vytrieme tukom, nemusíme vysypávať múkou, korpus sa neprilepí. Pečieme pri teplote 170 oC približne 30 minút, podľa potreby. Môžeme skontrolovať drevenou špajdlou. 
  4. Upečený korpus necháme vychladnúť. Prerežeme ho cez stred na dve alebo tri časti. Pripravíme si podnos alebo dosku pod tortu, na ktorej ju chceme zachladiť, aby sme ju po plnení nemuseli prekladať a nepoškodili ju. Bude jemná, preto musí vytuhnúť.
  5. Prvý plát potrieme obľúbeným džemom. Po celej ploche poukladáme nakrájané čerstvé ovocie (jahody, čučoriedky, maliny), potrieme 1/3 krému. Priložíme druhý plát, postup môžeme zopakovať, alebo ho iba potrieme džemom a rozotrieme 2/3 krému. Ukončíme tretím plátom, ktorý jemne zatlačíme. Celú tortu potrieme a zarovnáme zvyšným krémom. Vidličkou môžeme urobiť vlnky.  
  6. Tortu necháme zachladiť aspoň na zopár hodín. Dozdobíme ju čerstvým ovocím, čokoladovými vajíčkami, medovkou. Tortička je ľahká a lahodná, výbornej chuti po ovocí. Nemajte strach, že sa vám nepodarí, doležité je, aby predovšetkým chutila. A to najviac? Upiecť pre svojich najbližších s láskou.

Tip na záver: Ak by vám vznikli v kréme hrudky, nevadí, ponorným mixérom ho premixujte. Krém bude hladký. Nezabúdajte, že všetky nerovnosti na korpuse prekryje krém. Stačí ju krásne ozdobiť a bude dokonalá. Vaša.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept - výborný nepečený čokoládový cheesecake