Piškótová roláda s džemom, rýchly a jednoduchý recept. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila ďalšiu úžasnú dobrotu. Tentoraz je to piškótová roláda s džemom.
Najlepšia piškótová roláda s džemom - fotorecept kliknite
Príprava našej piškótovej rolády s džemom je nenáročná a nezaberie vám veľa času. Stačí ju potrieť iba džemom, zrolovať a výbornú sladkosť pre svoje deti máte hotovú za pár minút.
Jemnučká a šťavnatá piškótová roláda s džemom zo špaldovej múky chutí skvele. Potrebujete iba 30 minút a môžete maškrtiť. A čo je dôležité, piškótová roláda podľa nášho receptu zaručene nepraskne. 😍👌
Vyskúšajte aj recept - bezlepková piškótová roláda s tvarohom a ovocím
Najlepšia piškótová roláda s džemom
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 10 ks
Recept pre vás
Výborná piškótová roláda s džemom - ingrediencie
- 5 ks vajcia
- štipka soli
- 2 polievková lyžica kryštálový cukor (trstinový)
- 1 ks vanilínový cukor
- 3 kopcovitá polievková lyžica hladkej špaldovej múky T630 (hladká)
- ¼ lyžička prášok do pečiva
- na plnenie: jahodový alebo marhuľový džem (iný obľúbený)
- na posýpku: práškový cukor
Recept - piškótová roláda s džemom. Foto - Nela
Piškótová roláda s džemom - postup receptu
- Jednoduchú piškótovú roládu s džemom si upečiete tak, že si najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielka so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Pridáme kryštálový a vanilínový cukor, zašľaháme. Žĺtky vymiešame vidličkou. Tie postupne prišľaháme k bielkom.
- K vyšľahanej vaječnej hmote postupne varechou zapracujeme hladkú špaldovú múku (môžeme aj hladkú múku), do ktorej sme primiešali prášok do pečiva. Vznikne nám nadýchané piškótové cesto.
- Plech (cca 30x40 cm) si vystelieme papierom na pečenie, opatrne rozotrieme cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 150 oC približne 8-10 minút. Nepečte ju dlhšie, aby sa nevysušila, pretože by potom mohla prasknúť.
- Po upečení roládu necháme vychladnúť, nemusíme ju rolovať, papier na pečenie neodstraňujeme. Piškotovú roládu preložíme na čistý papier na pečenie a to papierom hore. Papier opatrne oddelíme.
- Roládu potrieme obľúbeným džemom a opatrne zvinieme. Otočíme ju tak, aby bol okraj piškóty na spodnej časti. Rukami jemne pozatlačujeme.
- Roládu posypeme práškovým cukrom (nemusíme), nakrájame a môžeme ochutnávať. Čakať nemusíme. Naša piškótová roláda zo špaldovej múky je jemnučká a šťavnatá. Zaručene nepraskne, ak dodržíte postup.
Dobrú chuť.😍👌
Vyskúšajte aj recept na zdravý tvarohový koláč