Najlepšia kapia v oleji. Vyskúšajte skvelý recept z knihy Tak ma mama naučila. Jednoduchý recept na skvelú pochúťku.

Jednoduchá kapia v oleji - recept

Kapia v oleji je skvelá pochúťka, ktorú si môžete doma veľmi jednoducho pripraviť. A potom ju viete aj jednoducho využiť, napríklad s ním viete pohostiť neočakávanú návštevu. Len tak na chlebíku.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty. Ale kapia v oleji je tým aktuálnym, ktorý určite musíte vyskúšať. Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný tatarák z cukety, rýchly RECEPT na spracovanie cukety

Kapia v oleji - ingrediencie

Na 1 pohár po 700 ml

  • 1kg kapie
  • slnečnicový olej na zaliatie

Sladkokyslý nálev

  • 500 ml vody
  • 1 KL soli
  • 2 PL cukru
  • 50 ml octu

 

 

Najlepšia kapia v oleji, jednoduchý recept. Foto - Tak ma mama naučila

Kapia v oleji - postup receptu

  1. Pripravíme si sladkokyslý octový nálev na zaliatie v pomere 1:4. Zmiešame vodu, soľ, cukor a ocot a dobre premiešame.
  2. Kapiu očistíme a nakrájame na menšie kúsky s veľkosťou ako máte radi. Kápiu zalejeme vo väčšej mise pripraveným nálevom a necháme odpočívať 24 hodín na tmavom a chladnom mieste.
  3. Pripravené poháre naplníme najprv kapiou, pridáme čajovú lyžičku oleja a potom dolievame nálev až po vrch pohára. Poháre uzavrieme viečkom. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 – 85 °C.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší domáci rajčinový pretlak