Najjednoduchší uhorkový šalát. Vyskúšajte skvelý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Je jednoduchý, svieži, zdravý a fit. Zaručene od neho nepriberiete. Dobrú šalátovú uhorkovú chuť vám želáme.

Uhorkový šalát

Uhorky obsahujú veľa vody, takmer žiadne kalórie, sú plné vitamínov a živín. Z vitamínov sú to vitamín C, K, A, z minerálov horčík, draslík, mangán, kremík. Vďaka svojmu zloženiu prospievajú nášmu telu nie iba zvnútra, sú úžasné aj pre našu krásu. Využívajú sa na prípravu rôznych masiek, krémov, šampónov.

Zelené uhorky sú úžasné pri chudnutí, prečisťujú črevá, majú skvelé detoxikačné a antioxidačné účinky, posilňujú imunitný systém, prospievajú srdcu, skrášľujú pokožku i vlasy.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov s uhorkami. Nech sa páči, inšpirujte sa najlepšie uhorky, recepty ako ich využiť, šaláty, polievka - kliknite

Zeleninové šaláty sú ľahké a zdravé, obľúbené predovšetkým v lete. Náš svieži uhorkový šalát sa výborne hodí k mäsovým, ale aj jedlám zo zeleniny, múčnym jedlám. Môžete si ho dopriať bez výčitiek.

Ak vám cibuľa nerobí veľmi dobre, pokvapkajte ju citrónovou šťavou a nechajte postáť 5 minút. Bude ľahšie stráviteľná. Nálev si môžeme pripraviť buď z medu (zdravšie sladenie) alebo cukru, octu či citrónovej šťavy (zdravšia verzia). Výber je iba na vás.

Dôležité je vyvážiť chuť nálevu. Mal by byť sladkokyslý. Najjednoduchší uhorkový šalát so značkou Ženy v meste. Vybrali sme iba pre vás rýchly a chutný šalát s cottage cheesom, tuniakom a uhorkami

Svieži uhorkový šalát - svieži, zdravý a fit

  • Čas prípravy: 10 minút,
  • Počet porcií: 4,

Ingrediencie

  • 4 ks uhorka strednej veľkosti,
  • 1 ks menšia cibuľa alebo pažítka, jarná cibuľka,
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava alebo ocot (podľa chuti), na vyváženie chuti aj med alebo kryštálový, trstinový cukor

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najjednoduchší svieži uhorkový šalát. Foto - Nela

 

Vynikajúci svieži uhorkový šalát - postup receptu 

  1. Pripravíme si uhorky. Najlepšie sú samozrejme domáce alebo od lokálnych dodávateľov.
  2. Uhorky ošúpeme, šupku môžeme aj nechať, keď ju máme radi. Uhorky dobre umyjeme.
  3. Na strúhadle si uhorky nastrúhame na tenké plátky (rezančeky), môžeme ich aj nakrájať.
  4. Uhorky posolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustili vlastnú šťavu. Šalát získa na chuti.
  5. Nálev pripravíme z vody, soli, korenia, medu (cukru), citrónovej šťavy (octu). Premiešame.
  6. K šalátu pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno alebo nakrájanú jarnú cibuľku alebo pažítku.

Tip na záver: Uhorkový šalát chutí najlepšie, keď ho necháme v chlade odstáť aspoň 30 minút. Prejdú chute, bude aj osviežujúci. Hodí sa k rôznym jedlám, konzumovať ho môžeme aj samotný, a to bez výčitiek, pretože má málo kalórií. Dobrú šalátovú chuť.

Inšpirujte sa tradičné grécke tzatziki