Tradičné grécke tzatziki, recept originál na skvelý dressing z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte špecialitu z gréckeho jogurtu.

Tradičné grécke tzatziki recept originál - fotorecept kliknite

 

Tzatziki je vynikajúca omáčka, ktorá pôvodom pochádza z Grécka. Podáva sa väčšinou ako príloha k mäsu alebo rybám, pri jej použití sa však medze nekladú.

Tzatziki sa dá rovnako využiť v sendvičoch, burgroch, ako príloha k vareným zemiakom či omáčka, do ktorej si namočíme zeleninu alebo krekry a konzumujeme v rámci gastronomickej pridanej hodnoty k večernému filmu.

Výroba tzatziki je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. 🥒👌 🇬🇷

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný cestovinový šalát bez majonézy, fit verzia

 

 

Tradičné tzatziki - ingrediencie

(8 porcií)

  • 2 veľké uhorky
  • 2 polievkové lyžice nasekaného kôpru
  • 500 gramov bieleho gréckeho jogurtu (alternatívne jogurtu gréckeho typu)
  • Štipka soli
  • Štipka čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice šťavy z citróna
  • 1 deciliter olivového oleja

 

Tradičné grécke tzatziki, recept originál dressing. Foto - Jaja

 

Originál grécke tzatziki - postup receptu

  1. Uhorky poriadne umyjeme a nastrúhame do misky na hrubom strúhadle. 
  2. Grécky jogurt dáme do osobitnej misky. Pridáme olivový olej, kôpor, citrónovú šťavu a prepasírovaný cesnak. Osolíme, okoreníme a zmes poriadne zamiešame.
  3. Z nastrúhaných uhoriek odstránime prebytočnú šťavu, ktorú medzitým pustili. Nemusíme sa báť pomôcť si zatlačením rukou.
  4. Jogurtovú zmes pridáme k uhorkám a poriadne premiešame. Vložíme na chvíľu do chladničky, aby sa nám pekne premiešali chute.
  5. Hotovo! Tzatziki môžeme podávať ako prílohu, predjedlo či ako omáčku vhodnú k rôznym druhom mäsa.

Dobrú chuť. 🥒👌 🇬🇷

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté