Tradičné grécke tzatziki, recept originál na skvelý dressing z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte špecialitu z gréckeho jogurtu.
Tzatziki
Tzatziki je vynikajúca omáčka, ktorá pôvodom pochádza z Grécka. Podáva sa väčšinou ako príloha k mäsu alebo rybám, pri jej použití sa však medze nekladú.
Tzatziki sa dá rovnako využiť v sendvičoch, burgroch, ako príloha k vareným zemiakom či omáčka, do ktorej si namočíme zeleninu alebo krekry a konzumujeme v rámci gastronomickej pridanej hodnoty k večernému filmu.
Výroba tzatziki je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. 🥒👌
Vybrali sme pre vás aj recept na Tzatziki, overený recept ako pripraviť grécky šalát tzatziki webu DobráKuchyňa.sk
Tradičné tzatziki - ingrediencie
(8 porcií)
- 2 veľké uhorky,
- 2 polievkové lyžice nasekaného kôpru,
- 500 gramov bieleho gréckeho jogurtu (alternatívne jogurtu gréckeho typu),
- Štipka soli,
- Štipka čierneho korenia,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 polievkové lyžice šťavy z citróna,
- 1 deciliter olivového oleja,
Tradičné grécke tzatziki, recept originál dressing. Foto - Jaja
Postup receptu na tradičné grécke tzatziki originál
- Uhorky poriadne umyjeme a nastrúhame do misky na hrubom strúhadle.
- Grécky jogurt dáme do osobitnej misky. Pridáme olivový olej, kôpor, citrónovú šťavu a prepasírovaný cesnak. Osolíme, okoreníme a zmes poriadne zamiešame.
- Z nastrúhaných uhoriek odstránime prebytočnú šťavu, ktorú medzitým pustili. Nemusíme sa báť pomôcť si zatlačením rukou.
- Jogurtovú zmes pridáme k uhorkám a poriadne premiešame. Vložíme na chvíľu do chladničky, aby sa nám pekne premiešali chute.
- Hotovo! Tzatziki môžeme podávať ako prílohu, predjedlo či ako omáčku vhodnú k rôznym druhom mäsa.
Dobrú chuť. 🥒👌
Vybrali sme pre vás aj recept na výborné grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté