Tradičné grécke tzatziki, recept originál na skvelý dressing z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte špecialitu z gréckeho jogurtu.

Tzatziki

Tzatziki je vynikajúca omáčka, ktorá pôvodom pochádza z Grécka. Podáva sa väčšinou ako príloha k mäsu alebo rybám, pri jej použití sa však medze nekladú.

Tzatziki sa dá rovnako využiť v sendvičoch, burgroch, ako príloha k vareným zemiakom či omáčka, do ktorej si namočíme zeleninu alebo krekry a konzumujeme v rámci gastronomickej pridanej hodnoty k večernému filmu.

Výroba tzatziki je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. 🥒👌 

Vybrali sme pre vás aj recept na Tzatziki, overený recept ako pripraviť grécky šalát tzatziki webu DobráKuchyňa.sk

 

 

Tradičné tzatziki - ingrediencie

(8 porcií)

  • 2 veľké uhorky,
  • 2 polievkové lyžice nasekaného kôpru,
  • 500 gramov bieleho gréckeho jogurtu (alternatívne jogurtu gréckeho typu),
  • Štipka soli,
  • Štipka čierneho korenia,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 polievkové lyžice šťavy z citróna,
  • 1 deciliter olivového oleja,

 

Tradičné grécke tzatziki, recept originál dressing. Foto - Jaja

 

Postup receptu na tradičné grécke tzatziki originál

  1. Uhorky poriadne umyjeme a nastrúhame do misky na hrubom strúhadle. 
  2. Grécky jogurt dáme do osobitnej misky. Pridáme olivový olej, kôpor, citrónovú šťavu a prepasírovaný cesnak. Osolíme, okoreníme a zmes poriadne zamiešame.
  3. Z nastrúhaných uhoriek odstránime prebytočnú šťavu, ktorú medzitým pustili. Nemusíme sa báť pomôcť si zatlačením rukou.
  4. Jogurtovú zmes pridáme k uhorkám a poriadne premiešame. Vložíme na chvíľu do chladničky, aby sa nám pekne premiešali chute.
  5. Hotovo! Tzatziki môžeme podávať ako prílohu, predjedlo či ako omáčku vhodnú k rôznym druhom mäsa.

Dobrú chuť. 🥒👌

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné grilované fašírky, jednoduché a šťavnaté