Vyskúšajte náš najlepší bulharský šalát. Tento recept vhodný aj na zaváranie a chuť bulharského šalátu si na vás počká.

Bulharský šalát

Nasledujúci recept sa dá považovať za už pomaly zabudnutý, ale zaslúži si svoje stále miesto v každej špajze, pretože ide o neskutočne premyslenú pochúťku. Vďaka nej máte na stole okamžite rýchlu večeru, stačí vám už len napríklad chlieb s maslom alebo masťou či kúsok syra.

Už názov bulharského šalátu napovie, že pozostáva z tradičnej južanskej zeleniny. Vďaka tomu, že sa snúbi paradajka s paprikou, uhorkou a korunu tomu celému dáva posmažená cibuľka, tá chuť je jedinečná.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 300 minút,
  • Čas tepelnej úpravy: 50 minút,
  • Počet porcií: 15 porcií,

Tento recept sa dá výborne využiť priamo z menšieho množstva zeleniny a vydrží aj týždeň v chladničke. Ale ešte viac sa oplatí urobiť ho vo väčšom množstve a uchovať si ho na horšie časy. Recept je úplne jednoduchý, zvládne to každý. Vyskúšajte si s nami pripraviť aj recept na parížsky šalát.

Ingrediencie na prípravu bulharského šalátu

(Potrebujeme na 15 porcií)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na bulharský šalát

  1. Cibuľku si nakrájame na drobné kocky a sprudka ju orestujeme asi 5 minút.


     
  2. Nakrájame uhorky na tenké plátky.


     
  3. Z paprík vyberieme jadrovník a nakrájame na čo najtenšie plátky.


     
  4. Rovnako tak paradajky nakrájame na rovnomerné kocky a dáme k posmaženej cibuli. Ako prvé pustia šťavu.


     
  5. Pripravíme si nálev: Vodu prevaríme s octom a cukrom a nasypeme deko.


     
  6. K paradajkám a cibuli pridáme uhorky a papriku.


     
  7. Zalejeme nálevom a necháme zeleninu všetku takto postáť 3 hodiny.


     
  8. Zmes bulharského šalátu naplníme do menších fľašiek a pol hodinu sterilizujeme. Potom odložíme do špajze a po večeroch postupne vyjedáme.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na coleslaw šalát.