Kôprová omáčka s knedľou od babičky, to je skvelé jedlo podľa originálneho receptu. Ak sa túžite potešiť chuťou kôprovej omáčky, vyskúšajte náš tradičný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Kôprová omáčka

Babičkina kôprová omáčka sa dá podávať s knedľou, zemiakmi, ale aj s chlebíkom. Smotanové omáčky obľubujú nielen dospelí, ale predovšetkým deti. Ak vám chutí kôpor, vyskúšajte recept z portálu Ženy v meste na vynikajúcu domácu kôprovku.

Príprava je nenáročná a obed pre veľkých hladošov pripravíte za pár minút. Kôpor je veľmi zdravá rastlina, ktorá obsahuje množstvo účinných látok – živín, vitamínov a minerálov, ktoré pozitívne ovplyvňujú celkové zdravie.

Je veľmi nápomocný pri poruchách trávenia, nechutenstve, zníženej imunite, zavodnení organizmu, detoxikácii organizmu a je výbornou prevenciou pri osteoporóze 

Jednoducho babičkina kôprová omáčka nielen chutí, ale aj lieči. Recept je rokmi overený. :) Vyskúšajte aj recept na kôprový prívarok so špargľou. A tu je zase naša jednoduchá kôprová omáčka so smotanou. 

  • Počet osôb: 4,
  • Čas prípravy: 20 minút,

Ingrediencie na kôprovú omáčku

  • 50 g masla,
  • 2 kopcovité lyžice hladkej múky,
  • 750 ml mlieka,
  • 1 šľahačková smotana,
  • čerstvý kôpor (prípadne sušený),
  • na dochutenie: soľ, šťava z citróna alebo limetky, trošku cukru,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na babičkinu kôprovú omáčku

  1. Príprava omáčky je naozaj jednoduchá. Vo väčšom hrnci si necháme rozpustiť maslo. Stiahneme zo sporáka a primiešame múku. Vymiešame dohladka. Opäť dáme na sporák a túto zmes trošku opražíme, aby zavoňala.


     
  2. Prilejeme studené mlieko a za stáleho miešania (aby sa nevytvorili hrudky) povaríme cca 10 minút. Prilejeme smotanu a prevaríme. Ak je omáčka hustá, dolejeme mlieko. Ochutíme podľa chuti soľou, cukrom a šťavou z citróna alebo limetky.


     
  3. Do hotovej omáčky pridáme nadrobno nakrájaný kôpor.


     
  4. Kôprovú omáčku podávame s uvareným vajíčkom alebo vareným mäsom z vývaru. Ja som použila chudé bravčové pliecko. Ak obľubujete iné mäso ako kuracie mäso a pod., poduste ho na cibuľke.


     
  5. Vhodnou prílohou je parená knedľa, zemiaky, ale aj čerstvý chlebík.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na sviečkovú na smotane, alebo recept na šošovicový prívarokTu sú jednoduché nápady, ako omáčku zahustiť aj bez múky.