Babičkina kôprová omáčka s knedľou, to je skvelé jedlo podľa originálneho receptu. Ak ste dostali chuť na kôprovú omáčku, vyskúšajte náš tradičný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Kôprová omáčka

Kôprová omáčka sa dá podávať s knedľou, zemiakmi, ale aj s chlebíkom. Smotanové omáčky obľubujú nielen dospelí, ale predovšetkým deti. Ak vám chutí kôpor, vyskúšajte recept z portálu Ženy v meste na vynikajúcu domácu kôprovku.

Príprava je nenáročná a obed pre veľkých hladošov pripravíte za pár minút. Kôpor je veľmi zdravá rastlina, ktorá obsahuje množstvo účinných látok – živín, vitamínov a minerálov, ktoré pozitívne ovplyvňujú celkové zdravie.

Je veľmi nápomocný pri poruchách trávenia, nechutenstve, zníženej imunite, zavodnení organizmu, detoxikácii organizmu a je výbornou prevenciou pri osteoporóze. Jednoducho babičkina kôprová omáčka nielen chutí, ale aj lieči. Recept je rokmi overený. :) Vyskúšajte aj recept na kôprový prívarok so špargľou

Recept na kôprovú omáčku

  • Počet osôb: 4
  • Čas prípravy: 20 minút

 

Kôprová omáčka - ingrediencie

  • 50 g masla,
  • 2 kopcovité lyžice hladkej múky,
  • 750 ml mlieka,
  • 1 šľahačková smotana,
  • čerstvý kôpor (prípadne sušený),
  • na dochutenie: soľ, šťava z citróna alebo limetky, trošku cukru,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

 

Babičkina kôprová omáčka - postup receptu

  1. Príprava omáčky je naozaj jednoduchá. Vo väčšom hrnci si necháme rozpustiť maslo. Stiahneme zo sporáka a primiešame múku. Vymiešame dohladka. Opäť dáme na sporák a túto zmes trošku opražíme, aby zavoňala.


     
  2. Prilejeme studené mlieko a za stáleho miešania (aby sa nevytvorili hrudky) povaríme cca 10 minút. Prilejeme smotanu a prevaríme. Ak je omáčka hustá, dolejeme mlieko. Ochutíme podľa chuti soľou, cukrom a šťavou z citróna alebo limetky.


     
  3. Do hotovej omáčky pridáme nadrobno nakrájaný kôpor.


     
  4. Kôprovú omáčku podávame s uvareným vajíčkom alebo vareným mäsom z vývaru. Ja som použila chudé bravčové pliecko. Ak obľubujete iné mäso ako kuracie mäso a pod., poduste ho na cibuľke.


     
  5. Vhodnou prílohou je parená knedľa, zemiaky, ale aj čerstvý chlebík.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na sviečkovú na smotane, alebo recept na šošovicový prívarok.