Kôprová omáčka sa dá podávať s knedľou, zemiakmi, ale aj s chlebíkom. Smotanové omáčky obľubujú nielen dospelí, ale predovšetkým deti.

Ak vám chutí kôpor, vyskúšajte recept z portálu Ženy v meste na vynikajúcu domácu kôprovku. Príprava je nenáročná a obed pre veľkých hladošov pripravíte za pár minút.

Výborná kôprová omáčka originál - fotorecept kliknite

Kôpor je veľmi zdravá rastlina, ktorá obsahuje množstvo účinných látok – živín, vitamínov a minerálov, ktoré pozitívne ovplyvňujú celkové zdravie.

Je veľmi nápomocný pri poruchách trávenia, nechutenstve, zníženej imunite, zavodnení organizmu, detoxikácii organizmu a je výbornou prevenciou pri osteoporóze.

Vyskúšajte aj recept na vynikajúci kôprový prívarok so špargľou

 

 

Recept na kôprovú omáčku

  • Počet osôb: 4
  • Čas prípravy: 20 minút

 

Vyskúšajte aj recept na fantastické domáce langoše.

 

Ingrediencie na výbornú kôprovú omáčku

  • 50 g masla

  • 2 kopcovité lyžice hladkej múky

  • 750 ml mlieka

  • 1 šľahačková smotana

  • čerstvý kôpor (sušený)

  • na dochutenie: soľ, šťava z citróna alebo limetky, trošku cukru



Recept na oroginálnu kôprovú omáčku. Foto - Nela

 

Recept na vynikajúcu kôprovú omáčku

  1. Príprava omáčky je naozaj jednoduchá. Vo väčšom hrnci si necháme rozpustiť maslo. Stiahneme zo sporáka a primiešame múku. Vymiešame dohladka. Opäť dáme na sporák a túto zmes trošku opražíme, aby zavoňala.

  2. Prilejeme studené mlieko a za stáleho miešania (aby sa nevytvorili hrudky) povaríme cca 10 minút. Prilejeme smotanu a prevaríme. Ak je omáčka hustá, dolejeme mlieko. Ochutíme podľa chuti soľou, cukrom a šťavou z citróna alebo limetky.

  3. Do hotovej omáčky pridáme nadrobno nakrájaný kôpor.

  4. Kôprovú omáčku podávame s uvareným vajíčkom alebo vareným mäsom z vývaru. Ja som použila chudé bravčové pliecko. Ak obľubujete iné mäso ako kuracie mäso a pod., poduste ho na cibuľke. Vhodnou prílohou je parená knedľa, zemiaky, ale aj čerstvý chlebík.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výbornú sviečkovú na smotane.