Kôprová omáčka s knedľou, originálny recept. Máte chuť na kôprovú omáčku, vyskúšajte tento tradičný recept z kuchyne portálu Ženy v meste.
Kôprová omáčka originál - fotorecept kliknite
Kôprová omáčka sa dá podávať s knedľou, zemiakmi, ale aj s chlebíkom. Smotanové omáčky obľubujú nielen dospelí, ale predovšetkým deti. Ak vám chutí kôpor, vyskúšajte recept z portálu Ženy v meste na vynikajúcu domácu kôprovku.
Príprava je nenáročná a obed pre veľkých hladošov pripravíte za pár minút. Kôpor je veľmi zdravá rastlina, ktorá obsahuje množstvo účinných látok – živín, vitamínov a minerálov, ktoré pozitívne ovplyvňujú celkové zdravie.
Je veľmi nápomocný pri poruchách trávenia, nechutenstve, zníženej imunite, zavodnení organizmu, detoxikácii organizmu a je výbornou prevenciou pri osteoporóze. 👌😍
Vyskúšajte aj recept na vynikajúci kôprový prívarok so špargľou
Recept na kôprovú omáčku
- Počet osôb: 4
- Čas prípravy: 20 minút
Kôprová omáčka - ingrediencie
- 50 g masla
- 2 kopcovité lyžice hladkej múky
- 750 ml mlieka
- 1 šľahačková smotana
- čerstvý kôpor (sušený)
- na dochutenie: soľ, šťava z citróna alebo limetky, trošku cukru
Originálna kôprová omáčka recept. Foto - Nela
Vynikajúca kôprová omáčka - postup receptu
- Príprava omáčky je naozaj jednoduchá. Vo väčšom hrnci si necháme rozpustiť maslo. Stiahneme zo sporáka a primiešame múku. Vymiešame dohladka. Opäť dáme na sporák a túto zmes trošku opražíme, aby zavoňala.
- Prilejeme studené mlieko a za stáleho miešania (aby sa nevytvorili hrudky) povaríme cca 10 minút. Prilejeme smotanu a prevaríme. Ak je omáčka hustá, dolejeme mlieko. Ochutíme podľa chuti soľou, cukrom a šťavou z citróna alebo limetky.
- Do hotovej omáčky pridáme nadrobno nakrájaný kôpor.
- Kôprovú omáčku podávame s uvareným vajíčkom alebo vareným mäsom z vývaru. Ja som použila chudé bravčové pliecko. Ak obľubujete iné mäso ako kuracie mäso a pod., poduste ho na cibuľke. Vhodnou prílohou je parená knedľa, zemiaky, ale aj čerstvý chlebík.
Dobrú chuť. 👌😍
Vyskúšajte aj recept na výbornú sviečkovú na smotane.