Výborná chrumkavá pečená kačica s jablkami. Osvedčený recept. Celé čaro spočíva v dĺžke pečenia. Pečie sa dlho a pomaly. Len tak dosiahnete výborný výsledok.

Pečená kačica s jablkami

Kačacina, husacina a atmosféra okolo toho je niečo neopakovateľné. Vytvoriť také čaro doma, chce veľmi dobrý recept a dobrú ruku.

Čítala som a počula, že výborné recepty, podľa ktorých môžete kačacinu, či husacinu ochutnávať v dedinách okolo Bratislavy, si gazdinky veľmi dobre strážia.

V Poľsku pozorujem návrat k tradičným jedlám. K nim patrí aj kačica. Moja babka bola excelentná kuchárka a pripravovala veľmi chutnú kačicu. Recept písaný babičkinou rukou som však nenašla.

Namiesto toho ponúkam vyskúšaný recept z blogu qchenneinspiracje.pl, ktorý sa blíži k tomu babičkinmu.

Možno vás pred blížiacimi sa sviatkami inšpiruje. Moja susedka mi práve doniesla kačicu z overeného chovu tak je jasné, že u nás bude na obed. Celé čaro tohto receptu spočíva v dĺžke jej pečenia. Pečie sa dlho a pomaly. Len tak dosiahnete výborný výsledok. 🍏

Vyskúšajte aj recept na cuketový prívarok: Skvelý, rýchly a bez lepku

 

 

Chrumkavá pečená kačica s jablkami - Ingrediencie

  • približne 3-kilogramová kačica
  • 5 – 6 jabĺk
  • soľ, majorán, korenie na perníčky, čerstvý rozmarín

 

 

Pečená kačica s jablkami. Foto - Malgorzata Wojcieszynska

 

Chrumkavá pečená kačica s jablkami - recept a postup

  1. Kačicu potierame soľou a majoránom a necháme ju stáť v chladničke približne 12 hodín. Pred pečením jablká prekrojíme na osminky a okoreníme korením na perníky.
  2. Kačicu ukladáme do jenskej misy alebo špeciálnej formy na pečenie kačaciny, či husaciny. Jablká ukladáme do vnútra kačice, zvyšné okolo nej a ešte raz okoreníme korením na perníky. Na kačicu dávame čerstvý rozmarín.
  3. Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňov 2 a pol hodiny. Potom zvýšime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte 40 minút.
  4. Podávame s obľúbenými prílohami. Ako vidíte tento recept si vyžaduje čas, ale kedy, keď nie počas víkendov a sviatkov by sme mali spomaliť? Veď štýl slow (pomaly) je stále modernejší.

Takže, dobrú chuť. 🌞🍏

Vybrali sme pre vás aj Štedrovečerné menu podľa Tinky alebo Vianoce bez vyprážania