Klasický stroganov so značkou Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Ďalší osvedčený recept z kuchyne vášho obľúbeného portálu.
Vynikajúci stroganov z obľúbeného mäsa. Potešte svoje chuťové poháriky ďalšou lahôdkou. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Pochutí si celá rodina.
Klasický stroganov so značkou Ženy v meste - fotorecept kliknite
Stroganov z hovädzieho mäsa chutí úžasne. Vyskúšajte nenáročný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Dajte nám v diskusii vedieť, ako sa vám podaril a či vám chutil. 😍
Vyskúšajte aj recept - výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom - kliknite
Klasický stroganov pre celú rodinu
- Čas prípravy: 40 minút (podľa druhu mäsa)
- Počet porcií: 2 osoby
Klasický stroganov, jednoduchý a chutný
- 350 g kvalitného hovädzieho mäsa alebo bravčové, kuracie, morčacie (na osobu počítame 150 - 200 g)
- 1 ks menšia cibuľa
- kúsok masla
- 3 dl vývaru
- 4 polievkové lyžice smotany na šľahanie 33% BILLA
- 1 kyslá uhorka (nemusí byť)
- na marinádu: 2 polievkové lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie
- na dochutenie: 1 malá lyžička horčice, 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, trošku cukru
Fantastický stroganov so značkou Ženy v meste. Foto - Nela
Výborný klasický stroganov, jednoduchý a chutný - postup receptu
- Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Následne ho naklepeme (pri dusení sa skôr uvoľnia vlákna) a nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme olivový olej, premiešame a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Necháme v chlade odpočinúť aspoň jednu hodinu (najlepšie cez noc).
- Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme, pridáme kúsok masla a odležané mäso. Mäsko opražíme, aby sa zatiahlo. Prikryjeme ho pokrievkou, aby pustilo vlastnú šťavu. Na malej panvičke si na troške masla orestujeme cibuľu. Po cca 5 minútach mäso odkryjeme, pridáme cibuľu a ďalej dusíme.
- Ak máme vývar, tak ho použijeme na podlievanie mäsa. Keď ho nemáme, môžeme si ho pripraviť z bujónu. Potrebujeme cca 3 dl. Mäso podlievame vývarom (vodou) a dusíme do mäkka. Potom pridáme horčicu, paradajkový pretlak, trošku cukru, šľahačkovú smotanu. Prevaríme.
- Nakoniec k mäsu pridáme kyslú uhorku nakrájanú na malé kocky. Premiešame a prehrejeme. Ak sa nám zdá omáčka hustejšia, môžeme ju zriediť troškou vývaru. Hovädzí stroganov podávame s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi. Dozdobíme bylinkami a lyžicou kyslej smotany.

