Najlepšie hovädzie ragú na mrkve. Dokonalé jedlo nielen pre mužov, ale aj pre nás ženy. Nechceme pribrať? Ako prílohu k ragú si zvoľme misku zdravého zeleninového šalátu alebo dusenú zeleninu.

Hovädzie ragú na mrkve - fotorecept kliknite

Mužskej polovičke doprajme parenú knedľu, dusenú ryžu alebo aj také chutné opekané zemiaky. Nemusíme variť rozdielne. Nech sa páči. Inšpirujte sa receptom originál z kuchyne portálu Ženy v meste.

Hovädzie mäso a jeho príprava. Bojíte sa variť z hovädzieho mäsa, lebo sa obávate, že bude tvrdé a suché? My vám poradíme ako na to. Uvarte si podľa nášho receptu najlepšie hovädzie ragú s mrkvou. Vynikajúci recept originál so značkou Ženy v meste. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov z hovädzieho mäsa. Nemusíme pripomínať, že hovädzie mäso je výborným zdrojom bielkovín, vitamínu E, ale aj B12, zinku, železa a selénu, nachádzajú sa v ňom aj všetky dôležité aminokyseliny.

Takže, ak si pripravíte fantastický stroganov, najlepšie dusené hovädzie mäso, maďarský guláš a novinku, hovädzie ragú s mrkvou, potešíte nielen svoje chuťové poháriky, ale predovšetkým svoje zdravie.

Vybrali sme pre vás fantastický stroganov so značkou Ženy v meste

 

Jednoduché hovädzie ragú s mrkvou

  • Čas prípravy: 90 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

Najlepšie hovädzie ragú s mrkvou - ingrediencie

na osobu (porciu) počítame 100-150 g surového mäsa

  • 600 g hovädzie mäso (hovädzie zadné, hovädzí krk)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja (bravčovej masti)
  • 1 ks väčšia cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 2 ks mrkva strednej veľkosti
  • 50 ml paradajkové pyré (lúpané krájané paradajky) alebo 2 ks čerstvá paradajka
  • 100 ml červené víno (môžeme aj vynechať, pretože mäso bude mať po víne špecifickú chuť)
  • na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, drvená alebo rasca , kurkuma (výborná na kĺby), soľ

 

 

Najlepšie hovädzie ragú s mrkvou. Foto - Nela

 

Šťavnaté hovädzie ragú na mrkve - postup receptu 

  1. Hovädzie mäso umyjeme, dôkladne osušíme, odblaníme. Mäso nakrájame na menšie kocky, môžeme nakrájať aj na rezance. Je to iba na nás. Pripravíme si väčšiu panvicu.
  2. Na panvicu pridáme olej alebo masť, rozohrejeme. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, orestujeme do sklovita. Zasypeme 2 lyžicami mletej červenej papriky a odstavíme.
  3. Cibuľu s paprikou premiešame, pridáme nakrájané hovädzie mäso a korenie okrem soli. Solíme až nakoniec. Mäso za stáleho miešania orestujeme, aby sa dobre zatiahlo.
  4. Očistené umyté mrkvy nakrájame na tenšie kolieska a pridáme ich k zatiahnutému mäsu (mäsko zbledne). Spolu orestujeme ďalších cca 5 minút, mrkva pustí chuť aj farbu.
  5. Potom pridáme paradajkové pyré (alebo nakrájané čerstvé paradajky nakrájané nadrobno, ktoré sme ponorili do horúcej vody narezané do kríža a olúpali) aj červené víno.
  6. Chvíľu orestujeme, prikryjeme pokrievkou. Na jemnom stupni necháme podusiť, mäso pustí vlastnú šťavu (kvôli chuti). Mäso potom podlejeme 2 dl vody a dusíme do mäkka.
  7. Ak je potrebné, hovädzie mäso počas dusenia podlejeme horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, tak ho dosolíme podľa chuti. Omáčka by mala byť hustejšia, múku vynecháme.  

Tip na záver: Ako vždy, máme pre vás skvelý tip na záver. Hovädzie mäso si pripravme deň vopred, bude nielen chutnejšie, ušetríme si aj čas pri samotnom dusení. Pripravené nakrájané mäso vložíme do dózy, pridáme dve polievkové lyžice olivového oleja a koreniny, okrem soli. Uzavrieme a uložíme do chladu.

Dobrú chuť.

 

 

Inšpirujte sa receptom skvelé kuracie ragú pre celú rodinu