Najlepšia roštenka z diviny na prírodno. Vyskúšajte jednoduchý recept na vynikajúcu roštenku so značkou Ženy v meste. Ak nemáte divinu, pripravte si prírodnú roštenku z hovädzieho mäsa. Garantujeme vám, že si pochutíte. Príprava je úplne jednoduchá, zvládne ju aj každý začiatočník. Varte s nami jednoducho a chutne.

Roštenka z diviny na prírodno  - fotorecept kliknite

Chcete si pripraviť klasickú roštenku na prírodno a neviete ako na to? Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka jednoduchý fotorecept. Najlepšia roštenka z diviny na prírodno bez lepku. Prajeme vám dobrú chuť.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho skvelých receptov z mäsa najlepšie recepty na jedlá z mäsa, kuracieho, morčacieho, hovädzieho, bravčového, mletého - kliknite

Máte doma divinu a neviete čo s ňou? Pripravte si chutný obed, najlepšiu prírodnú roštenku z diviny so značkou Ženy v meste.

Vybrali sme pre vás recept na vynikajúcu divinu

Najlepšia roštenka z diviny na prírodno, jednoduchá a šťavnatá

  • Čas prípravy: 1-1,5 hodiny (podľa kvality mäsa)
  • Počet porcií: 4

 

Najlepšia šťavnatá roštenka z diviny - ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 150 g mäsa 

  • 600 g kvalitné mäso z diviny (srnčie, diviačie)
  • 2 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 4 polievková lyžica oleja (2 na opekanie mäsa, 2 restovanie cibule)
  • 1 malá lyžička masla (pridávame nakoniec na zjemnenie, keď roštenku odstavíme)
  • na marinádu mäsa: 2 polievkové lyžice oleja, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, môžeme zvoliť aj hotové korenie na divinu
  • na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky (sladká, môže byť aj pálivá), soľ (POZOR, solíme až nakoniec)

 

 

Najlepšia roštenka z diviny na prírodno. Foto - Nela

 

Najlepšia šťavnatá roštenka z diviny - postup receptu 

  1. Mäso z diviny umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Plátky mäsa jemne naklepeme. K mäsu pridáme olej, ktorý sme si zmiešali s obľúbenými koreninami.
  2. Ak si mäso z diviny alebo hovädziny naložíme do marinády (z oleja a korenia) a necháme odležať aspoň hodinu, najlepšie aj do druhého dňa, bude oveľa jemnejšie, získa aj na výbornej chuti.
  3. Pripravíme si kvalitnú panvicu s pokrievkou. Panvicu rozohrejeme, pridáme olej (2 polievkové lyžice) a vložíme ochutené plátky pripraveného mäsa. Plátky opekáme prudko z každej strany.
  4. Roštenky z diviny opekáme z každej strany dozlatista. Mäso sa uzavrie a ostane tak šťavnaté. Niekto mäso obaľuje aj v múke, ale bez múky je to zdravšie, ľahšie stráviteľné, aj bez lepku.
  5. Ku výpeku z mäsa pridáme olej (2 polievkové lyžice) a na ňom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľa by mala získať zlatistú farbu. Je to veľmi dôležité, pretože dodá omáčke chuť.
  6. K orestovanej cibuli pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme plátky opečenej roštenky aj so šťavou. Panvicu prikryjeme pokrievkou. Mäso dusíme cca 5 minút, pustí vlastnú šťavu.
  7. Roštenku dusíme prikrytú domäkka, podlejeme ju aj horúcou vodou (nikdy nie studenou) podľa potreby. Rozvarená cibuľa omáčku zahustí. Nakoniec odstavíme a osolíme, zjemníme maslom.

Tip na záver: K šťavnatej roštenke z diviny sa hodí nielen dusená ryža, výborne ladí aj so zemiakovou kašou či opekanými zemiakmi. Pri fit verzii zvolíme čerstvý zeleninový šalát alebo dusenú zeleninu.

Dobrú chuť.

 

 

Inšpirujte sa najlepší maďarský guláš, recept originál