Výborný quinoa šalát s fetou a avokádom, tradičný recept. Pripravte si s nami šalát z quinoi, ktorú svetoví experti označili za jednu z najzdravších potravín na svete.
Quinoa šalát s fetou a avokádom, tradičný recept
Každá rodina v Izraeli si pripravuje šaláty podľa vlastných receptov, existuje preto veľa spôsobov ako si ich pripraviť.
Tu sú niektoré z nich, ktoré považujem za zaujímavé, obľúbené a ktoré sa mi dostali pod ruku čí od židovských rodín alebo kuchárov.
Dnes si urobíme izraelský quinoa šalát. ❤️
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný cuketový koláč slaný. RECEPT aj z tekvice, či patizónu
Top recept
Quinoa šalát s fetou a avokádom - ingrediencie
- 1 uhorka (3 malé lebanese cucumber)
- 5 cherry rajčín
- 1 menšia fialová cibuľka
- 1 avokádo
- 1 šálka quinoa
- ½ šálka červenej / čiernej šošovice / cícer
- 2 lyžice jablčného octu
- petržlenová vňať
- špenátové listy
- bobkový list
- feta syr
- korenie, soľ, rasca, cesnak
- tekvicové / slnečnicové semienka / vlašské orechy
Izraelský quinoa šalát. Foto - autorka
Quinoa šalát s fetou a avokádom - postup receptu
- Varíme quinoa vo vriacej vode 10 minút a potom necháme vychladnúť
- Opláchneme si červenú šošovicu, uvaríme vo vode s bobkovým listom a pridáme 2x také množstvo vody ako šošovice. Akonáhle začne vrieť, znížime teplotu a varíme asi 15-20 minút. Po uvarení prebytočná vodu scedíme a necháme vychladnúť
- Nakrájajte uhorky, rajčiny, avokádo na kocky a vložte do šalátovej misy s nakrájanou cibuľkou a petržlenovou vňaťou a špenátovými listami
- Pripravíme si zálievku z olivového oleja, citrónu, jablkového octu, a podľa chuti okoreníme. Zmiešame quinou so šošovicou a potom aj s nakrájanými uhorkami, rajčinami a avokádom. Nakoniec pridáme zálievku, semienka alebo vlašské orechy. Dochutíme podľa chuti a na záver pridáme feta syr
RADA na záver: Chuť by mala byť chrumkavá a kyslá. Odporúčam pred servírovaním zachladiť na 30 minút do chladničky. Dobrú chuť. ❤️
Vyskúšajte aj recept na úžasný zelerový šalát s ananásom, zdravý RECEPT