Cestovinový šalát so šunkou, zeleninou a bez majonázy, fit verzia. Cestoviny si našli v našich kuchyniach stále miesto. Sú vhodnou prílohou k rôznym omáčkam, výborne však chutia aj ako hlavné jedlo.

Cestovinový šalát bez majonézy - fotorecept kliknite

A také cestovinové šaláty? Úžasné pre každú príležitosť. Príprava je rýchla a s použitím obľúbených surovín si pripravíme pochúťku, ktorú milujú predovšetkým deti.

Vyskúšajte ďalšiu dobrotu z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorú si určite  obľúbite. Svieži cestovinový šalát bez majonézy chutí naozaj skvele.

Vyskúšajte aj recept na najlepší granadír alebo granadiersky pochod

Cestovinový šalát bez majonézy

Čas prípravy:  20 minút

Počet porcií: 4

Ingrediencie na lahodný cestovinový šalát so šunkou a zeleninou

  • 250 g cestoviny z tvrdenej pšenice (skrutky, mašličky, mušličky)
  • malý kus póru (cca 3 cm)
  • 1 ks menšia sterilizovaná kukurica
  • 1 ks čerstvá červená paprika alebo kápia
  • 150 g dusená šunka
  • 150 g tvrdý syr (eidam, gouda a pod.)
  • 250 ml biely smotanový jogurt
  • 250 ml kyslá smotana
  • 2 polievková lyžica olivový olej
  • mlieko alebo smotana na zriedenie (v prípade potreby)

Recept na fantastický cestovinový šalát bez majonézy (fit verzia). Foto - Nela

Recept na fantastický cestovinový šalát bez majonézy (fit verzia)

  1. Najprv si uvaríme cestoviny podľa návodu. Prepláchneme studenou vodou a scedíme. Je lepšie použiť kvalitnejší druh cestovín, aby sa v šaláte nerozmočili. Pri fit verzii použijeme celozrnné cestoviny.
  2. Medzitým si pripravíme  ostatné suroviny. Pór si nakrájame na malé rezančeky, červenú papriku (kápiu) a šunku na malé kocky. Syr si nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pri fit verzii zvolíme chudú šunku a nízkotučný syr.
  3. Ak u vás v rodine pór nemusia, použite len malinký kúsok kvôli chuti.
  4. Do väčšej misy vložíme uvarené cestoviny, nakrájaný pór, papriku (kápiu), šunku, syr a kukuricu. Pridáme jogurt, kyslú smotanu a olivový olej. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), citrónovou šťavou.
  5. Všetko spolu opatrne spojíme a podľa potreby ešte dochutíme, prípadne zriedime mliekom alebo smotanou. Záleží akú konzistenciu obľubujeme.
  6. Necháme v chlade postáť aspoň 20 minút, aby sa prepojili chute.
  7. Môžeme dozdobiť bylinkami, čerstvou petržlenovou vňaťou a pažítkou.
  8. Tento šalát si môžeme pripraviť podľa svojej chuti použitím obľúbenej zeleniny. Pri bezlepkovej diéte zvolíme vhodné cestoviny.  Pri bezmäsitej verzii šunku vynecháme a doplníme zeleninu.

Dobrú chuť. 😍

Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšie fliačky so sladkou kapustou