Úžasný cestovinový šalát bez majonézy, fit recept. Vyskúšajte náš recept na cestovinový šalát so zeleninou a bez majonézy z kuchyne portálu Ženy v meste.
Cestovinový šalát so šunkou a zeleninou bez majonézy - fotorecept kliknite
Cestovinový šalát so šunkou, zeleninou a bez majonázy, fit verzia. Cestoviny si našli v našich kuchyniach stále miesto. Sú vhodnou prílohou k rôznym omáčkam, výborne však chutia aj ako hlavné jedlo.
A také cestovinové šaláty? Úžasné pre každú príležitosť. Príprava je rýchla a s použitím obľúbených surovín si pripravíme pochúťku, ktorú milujú predovšetkým deti.
Vyskúšajte ďalšiu dobrotu z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorú si určite obľúbite. Svieži cestovinový šalát bez majonézy chutí naozaj skvele.
Vyskúšajte aj recept na najlepší šopský šalát, klasický recept originál
Úžasný cestovinový šalát bez majonézy
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 4
Cestovinový šalát bez majonézy so šunkou a zeleninou - ingrediencie
- 250 g cestoviny z tvrdenej pšenice (skrutky, mašličky, mušličky)
- malý kus póru (cca 3 cm)
- 1 ks menšia sterilizovaná kukurica
- 1 ks čerstvá červená paprika alebo kápia
- 150 g dusená šunka
- 150 g tvrdý syr (eidam, gouda a pod.)
- 250 ml biely smotanový jogurt
- 250 ml kyslá smotana
- 2 polievková lyžica olivový olej
- mlieko alebo smotana na zriedenie (v prípade potreby)
Recept na fantastický cestovinový šalát bez majonézy (fit verzia). Foto - Nela
Cestovinový šalát bez majonézy - postup fit receptu
- Najprv si uvaríme cestoviny podľa návodu. Prepláchneme studenou vodou a scedíme. Je lepšie použiť kvalitnejší druh cestovín, aby sa v šaláte nerozmočili. Pri fit verzii použijeme celozrnné cestoviny.
- Medzitým si pripravíme ostatné suroviny. Pór si nakrájame na malé rezančeky, červenú papriku (kápiu) a šunku na malé kocky. Syr si nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pri fit verzii zvolíme chudú šunku a nízkotučný syr.
- Ak u vás v rodine pór nemusia, použite len malinký kúsok kvôli chuti.
- Do väčšej misy vložíme uvarené cestoviny, nakrájaný pór, papriku (kápiu), šunku, syr a kukuricu. Pridáme jogurt, kyslú smotanu a olivový olej. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), citrónovou šťavou.
- Všetko spolu opatrne spojíme a podľa potreby ešte dochutíme, prípadne zriedime mliekom alebo smotanou. Záleží akú konzistenciu obľubujeme.
- Necháme v chlade postáť aspoň 20 minút, aby sa prepojili chute.
- Môžeme dozdobiť bylinkami, čerstvou petržlenovou vňaťou a pažítkou.
- Tento šalát si môžeme pripraviť podľa svojej chuti použitím obľúbenej zeleniny. Pri bezlepkovej diéte zvolíme vhodné cestoviny. Pri bezmäsitej verzii šunku vynecháme a doplníme zeleninu.
Dobrú chuť. 😍
Vyskúšajte aj najlepšie recepty z kuchyne portálu Ženy v meste